онлайн казино Украины

Звинувачуваний у підготовці замаху на Путіна сидить у московському СІЗО

Звинувачуваний у підготовці замаху на Путіна сидить у московському СІЗООдин із підозрюваних у підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна Ілля П'янзін був доставлений у суботу з України до Москви спецлітаком. Зараз він перебуває у СІЗО.

"Екстрадиція пройшла без ексцесів, П'янзін був доставлений до Москви спецбортом, усі процедури щодо екстрадиції здійснювала Федеральна служба виконання покарань", - повідомляє Інтерфакс.

Кримінальну справу стосовно затриманого передано у виробництво слідчого управління ФСБ. Зараз П'янзін перебуває у слідчому ізоляторі "Лефортово".

Юрист Одеської правозахисної академії Валерій Кочетов заявив, що передача П'янзіна російській стороні була проведена з порушенням законів України та Європейської конвенції з захисту прав людини.

За словами адвоката, щоб екстрадувати звинуваченого, слід спочатку закрити кримінальну справу стосовно нього на території України. А цього, як відомо, не було зроблено.

Юрист також додав, що адвокани екстрадованого направили скаргу до Європейського суду з прав людини занадто пізно.

"У Євросуді не встигли б за два дні навіть оформити документи і накласти вето на екстрадицію", - каже Валерій Кочетов.

Адвокати іншого підозрюваного, чеченця Адама Осмаєва, подали скаргу до Євросуду ще 3 серпня.

Дружина Осмаєва Аміна Окуєва розповіла, що її чоловік досі перебуває в одеському СІЗО і до нього не допускають адвоката.

"Це просто неподобство. Адвокатів до чоловіка не пускають майже місяць. І все через якісь бюрократичні зволікання. Між тим, це серйозне порушення, про яке вже відомо в Євросуді", - повідомила Аміна Окуєва.

Нагадаємо, у суботу одного з підозрюваних у підготовці замаху на Президента Росії Володимира Путіна Іллю П'янзіна екстрадувала до Росії.

Добавлено: 27-08-2012, 12:34
0
0

Похожие публикации


Наверх