онлайн казино Украины

Пішохідний перехід – що є, що немає

Пішохідний перехід – що є, що немає28-річна Ольга Рошколан на білій «сімці» збила 85-річну Марію Карпенко та її 60-річну невістку Ольгу 12 серпня в 10.40 на пішохідному переході навпроти супермаркету «АТБ» по вулиці Г 50 років ВЛКСМ в Чернігові. Від отриманих травм Марія померла в травмпункті міськлікарні № 2, а Ольгу відвезли в реанімацію цієї ж лікарні. У неї була закрита черепно-мозкова травма, роздроблений гомілковостопний суглоб, травмована нирка.

У понеділок дощ змив сліди трагедії. Перехід, де збили жінок, розташований на прямій ділянці дороги, у невеликій улоговині. Знак «Пішохідний перехід» і табличка «Сліпі пішоходи» розташовані високо на стовпі. Під ними - непрацюючий односекційний світлофор. «Зебра» на асфальті стерлася. Замість неї намальовані дві смуги сантиметрів п'ять шириною. Перехід розташований між двома зупинками без бокових кишень. Автобуси, що н аних стоять, часто закривають огляд водіям. Машини тут розганяються до 100 кілометрів на годину, несуться вантажівки зі швидкістю близько 80 кілометрів. Пішоходи боязко озираються і намагаються скоріше проскочити на іншу сторону. Чекають зручного моменту по кілька хвилин.

- Це четверта аварія на моїй зміні в цьому місці, - розповідає Тетяна, продавець з кіоску на зупинці біля супермаркету «АТБ» по вулиці 50 років ВЛКСМ. - Дві машини вилетіли з дороги, одну жінку збили. Але тоді обійшлося без смертей. А в неділю я почула удар, дзвін скла, яке висипалося з фари. Вийшла з кіоску подивитися. За переходом на асфальті лежали тіла двох жінок, далі зупинилася біла машина.

Вона їхала з боку Масанів до проспекту Миру. Збіглися перехожі, стали з мобілок викликати «швидку» і міліцію. Перша «швидка» приїхала швидко і забрала старшу бабусю. У неї голова була сильно розбита, багато крові витекло. Другу «швидку» чекали хвилин 15-20. Перехожі мінералкою обмивали кров з обличчя іншої потерпілої. Потім лікарі довго вовтузилися, поки забрали і її. Вона теж була без свідомості.

У «Жигулях», які збили жінок, було троє. Дівчина за кермом, чоловік років за 40 і жінка років 60. У водія почалася істерика. Вона сильно плакала. Плакала і та жінка, що їхала з нею.

На Новій Подусівці розшукали невеликий будинок на два входи, де живе водій. Двері відчинила русява худенька заплакана дівчина.

- Ви Ольга Рошколан?

- Так, я, - відповіла вона, нервово кутаючись у вовняну ковдру. - Вибачте, я зараз нічого говорити не можу.

З двору до ганку підійшла сива жінка.

- Залиште дочку в спокої, я розкажу, що знаю. Права у дочки три роки, але вона виїжджала за кермом дуже рідко. Тоді ми везли продукти на поминки, - заливається сльозами мама. - Рік, як помер наш батько. Їхали повільно. Я була на задньому сидінні. Коли під'їжджали до того переходу, на зупинці зупинилася помаранчева маршрутка. З іншого боку - «Таврія». Не знаю, звідки з'явилися пішоходи? Це все сталося за одну мить.

З дверей починають визирати заплакані обличчя молодих жінок, які приїхали з роботи підтримати Ольгу.

Тим часом постраждалу Ольгу Карпенко перевели з реанімації до травматології. Їй вже зробили операцію на голові. Ольга розмовляє, але про аварію нічого не пам'ятає. Нічого не знає і про смерть свекрухи. Марію Карпенко ховали у вівторок.

У палаті біля ліжка Ольги її сестри - Любов Тарасенко і Людмила Тищенко. Любов Іванівна годує хвору з ложечки пюре.

- Ми зі свекруха йшли в магазин, - дуже тихо каже Ольга Карпенко. - По пішохідному переходу. Я подивилася ліворуч і праворуч. Машини були далеко. І тут бах! Нічого не пам'ятаю. Прокинулась в лікарні, в реанімації, вже після операції.

Машини я намагаюся завжди перечекати. Вони у нас так літають! І на 50 років ВЛКСМ, і на Любецькій. Свекруху це другий раз збивають. Перший раз збили, коли вона переходила дорогу по Любецькій.

- Доктор сказав Ользі, що вона в сорочці народилася, - доповнює Любов Тарасенко.

- За фактом ДТП порушено кримінальну справу за статтею 286, частина 2 - «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого або тяжке тілесне ушкодження», - повідомив Сергій Борздий з прес-служби управління ДАІ УМВС області. - Водію загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортом на строк до трьох років або без такого.

13 серпня, ввечері, на переході на перехресті Мстиславської та Героїв Чорнобиля 20-річний водій «Лано-са» Роман Зима збив 69-річну Ніну Буряк. Після цього вдарився в «шістку» і зупинився. Від травм Ніна Буряк померла на наступний день.

Похожие публикации


Наверх