онлайн казино Украины

Туреччина зняла з Франції збройне ембарго

Туреччина зняла з Франції збройне ембарго
Туреччина скасувала санкції щодо Франції, відновивши співробітництво з Парижем у всіх військових сферах, відтак, французькі компанії зможуть продавати Туреччині будь-які види озброєнь.

Як заявив міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу, відтепер європейський ракетний концерн EuroSAM, контрольний пакет акцій якого належить французьким компаніям, зможе відновити участь в турецькому тендері на поставку зенітних ракетних комплексів. За підсумками конкурсу з переможцем буде укладено контракт вартістю чотири мільярди доларів.

Повідомляється, що офіційно EuroSAM ніколи не виключався з тендеру, проте розгляд заявок компанії було припинено у зв'язку з введенням турецьких санкцій стосовно Франції в грудні 2011 року. Тоді парламент Франції визнав, що вбивство вірмен в Османській імперії під час Першої світової війни було геноцидом.

Як відомо, на початку 2012 року верховний суд Франції скасував цей документ, проте Туреччина зберегла дію санкцій. Давутоглу повідомив, що скасування санкцій зажадав прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган після зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом.

До слова, на початку травня Президентом Франції обрали Франсуа Олланда. Лідер лівої опозиції Франсуа Олланд набрав у другому турі виборів президента Франції 51,67 процента голосів виборців.

  • 0
Добавлено: 28-06-2012, 11:42
0
182

Похожие публикации


Наверх