онлайн казино Украины

Міжнародна організація праці нарахувала в світі 21 мільйон рабів

Міжнародна організація праці нарахувала в світі 21 мільйон рабівЧисло жертв примусової праці найбільш високе в країнах Центральної і Південно-Східної Європи та СНД, а також в Африці, де цей показник становить 4,2 і 4 на тисячу жителів.

Про це йдеться в новій доповіді Міжнародної організації праці, повідомляє центр новин ООН.

Його автори відзначають, що в даний час 18,7 мільйона людей (90% всіх жертв) піддаються експлуатації в приватному секторі. Багато законослухняних громадян купують товари та користуються послугами за низькою ціною, що обумовлено використанням рабської праці.

Більшість сучасних рабів — це жінки та дівчата. Багатьох з них примушують займатися проституцією або піддаються іншим формам сексуальної експлуатації. За даними доповіді, 4,5 мільйона осіб є жертвами примусової праці з метою сексуальної експлуатації.

14,2 мільйона — жертви примусової праці з метою економічної експлуатації. На плантаціях, у шахтах і в сфері будівництва працюють мільйони проданих у рабство чоловіків і жінок.

У доповіді привертається увага до того, що 2,2 мільйона людей є жертвами примусової праці, нав'язаної державою. Йдеться, наприклад, про працю ув'язнених в умовах, що не відповідають нормам МОП, або про працю, до якої людей примушують офіційні збройні сили.

5,5 мільйона людей — 26% жертв примусової праці — це люди у віці до 18 років.

Згідно з доповіддю, число жертв примусової праці — на одну тисячу жителів — найвище в країнах Центральної і Південно-Східної Європи та СНД, а також в Африці, де цей показник становить 4,2 і 4,0 на тисячу жителів.

  • 0
Добавлено: 2-06-2012, 16:16
0
597

Похожие публикации


Наверх