онлайн казино Украины

Країни Перської затоки почали поставки зброї для сирійської опозиції

Країни Перської затоки почали поставки зброї для сирійської опозиціїКраїни Перської затоки, включаючи Саудівську Аравію, Катар та ряд інших, з мовчазної згоди США почали великі поставки зброї, в тому числі важкої, для опозиції Сирії.

Про це повідомило видання Washington Post. Посилаючись на активістів сирійської опозиції, а також офіційних осіб США та інших країн, WP повідомило, що силам, які протистоять уряду Башара Асада, передаються тепер навіть протитанкові озброєння. При цьому представники адміністрації США запевнили, що Вашингтон не займається поставками зброї сирійській опозиції і не фінансує її закупівлі. Тим не менш, передача озброєнь бойовикам, які борються з нинішнім урядом у Дамаску, "частково координується з США", підкреслило видання.

За його свідченням, "більш досконалі озброєння" і "в значно більших обсягах", ніж раніше, сирійська опозиція почала отримувати "протягом останніх тижнів", повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Надійшли великі партії. Деякі райони затоплені зброєю", — заявив один з представників сирійської опозиції.

З їх табору газета також отримала відомості про те, що опозиція підтримує прямий контакт з держдепартаментом США, інформуючи його про те, кому з повстанців слід передавати зброю і де її можна заховати. Проте, безпосередньо на території Сирії немає військових радників або оперативних співробітників розвідки США, стверджують американські посадові особи.

  • 0
Добавлено: 17-05-2012, 14:29
0
193

Похожие публикации


Наверх