онлайн казино Украины

У справі Брейвіка буде третя психіатрична експертиза

У справі Брейвіка буде третя психіатрична експертизаВлітку на процесі у справі норвезького терориста Андерса Брейвіка буде озвучена третя точка зору про його психічне здоров’я. Ініціатива виходить від захисту постраждалої сторони, який звернувся до психолога Ульріке Мальту.

Доктор понад 20 років займається нейропсихіатрією і психосоматичною медициною. Як пояснила адвокат Катрін Грендал, "був необхідний ще один фахівець, щоб зрозуміти, чому його попередники прийшли до протилежних висновків". Очікується, що Мальт виступить на суді в червні цього року.

Тим часом ряд експертів запевняють, що по-своєму праві були як ті психологи, які в листопаді минулого року визнали Андерса Брейвіка неосудним, так само як і ті, які кілька місяців по тому не знайшли у нього серйозних психічних відхилень.

Процес у справі Андерса Брейвіка почався в понеділок, 16 квітня. Він звинувачується в тероризмі і навмисному вбивстві 77 людей 22 липня 2011 року в урядовому кварталі Осло та молодіжному таборі Норвезької робочої партії на острові Утоя.

У вівторок, 17 квітня, Андерс Брейвік під час дачі свідчень заявив, що скоїв злочин з "превентивних міркувань".

"Напади носили превентивний характер, і тому я не визнаю за собою кримінальної провини", — заявив Брейвік.

У середу Брейвік заявив, що вчився вбивати людей у комп’ютерних іграх протягом всього 2006 року.

  • 0
Добавлено: 20-04-2012, 13:40
0
267

Похожие публикации


Наверх