онлайн казино Украины

Північна Корея відмовилась від "ядерного мораторію"

Північна Корея відмовилась від "ядерного мораторію"Північна Корея відмовилася від мораторію на ракетні та ядерні випробування, на який раніше влада країни пішла за умовами угоди з США в обмін на продовольчу допомогу.

В офіційному повідомленні влади КНДР зазначається, що оскільки США порушують умови договору, то Північна Корая також більш "не вважає за необхідне її виконувати". У повідомленні також наголошувалося, що Пхеньян залишає за собою право приймати "необхідні каральні заходи", проте не уточнювалося, які саме.

Про те, що КНДР погодилася ввести мораторій на ядерні випробування та запуски ракет далекого радіусу дії, а також припинити роботи зі збагачення урану, стало відомо в кінці лютого 2012 року. В обмін на це США зобов’язалися поставити до Північної Кореї 240 тисяч тонн продовольства і вжити заходів щодо поліпшення двосторонніх відносин.

В рамках угоди Пхеньян також погодився вперше з 2009 року пустити інспекторів МАГАТЕ в науково-дослідний центр в Йонбені, який є найбільшим ядерним об’єктом країни. 16 квітня було оголошено, що КНДР відмовляється від виконання цього зобов’язання.

  • 0
Добавлено: 18-04-2012, 15:32
0
159

Похожие публикации


Наверх