онлайн казино Украины

На Одещині намагалися приховати масове отруєння дітей

На Одещині намагалися приховати масове отруєння дітейНа Одещині у Біляївці отруїлися майже чотири десятки вихованців дитячого садка "Веселка".

Спочатку, чотири дні тому, шпиталізували 12 дітей, але щодня кількість недужих зростала. Батьки розповіли ТСН, що спалах інфекції у садочку намагалися приховати. Дошкільний заклад досі працює, попри те, що джерело інфекції досі невідоме.

Мати одного з постраждалих повідомила, що сина почало нудити, щойно він повернувся з дитсадка. "Подзвонили вихователі і сказали, щоб їхали до лікарні інфекційної, бо вже діти лежать. Спочатку приховували, скільки лежить. Ми вже приїхали і зайняли останнє місце", - розповіла мама хлопчика Ірина Ткачова.

Дітям у райлікарні не кращало, тому деякі батьки забрали їх і самі відвезли в обласну лікарню.

Батьки припускають, що діти у садочку могли отруїтися йогуртом. Лікарі підозрюють масну їжу. "Все вкладається в гострий гастрит і діспанкріатит, тобто порушення всмоктування продуктів харчування, плюс тут підвищений вміст ацетону, що і викликало у дітей блювоту, а звідси ось ці прояви сонливості, млявості", - пояснив заступник головного лікаря Біляївської райлікарні Євген Лазарев.

Тим не менш у дитсадку всі звинувачення відкидають, посилаючись на те, що перевірка не виявила у них жодних порушень.

"Немає у нас жирної їжі. Ми кури отримуємо, і вони не можуть бути жирні, молочну продукцію. Згідно меню ніяких таких продуктів, які могли б спровокувати якийсь розлад кишкового тракту, немає", - запевнила завідувачка дитячим садком "Веселка" Надія Дурбало.

На часі дитсадок працює. Щоправда, з 270 дітей його відвідує лише 145.

Чому у закладі не оголосили карантин і чим насправді отруїлися десятки дітей - могли б пояснити санітарні лікарі. Проте ні в районній, ні в обласній СЕС надати таку інформацію не спромоглися.

  • 0
Добавлено: 21-03-2012, 21:33
0
333

Похожие публикации


Наверх