онлайн казино Украины

СБУ руйнує контрабандні потоки від Заходу до Сходу

СБУ руйнує контрабандні потоки від Заходу до СходуСлужба безпеки України розпочала безжальну війну з контрабандними потоками. Результати останніх спецоперацій наглядно демонструють професійний підхід спецслужби та багатовекторність заходів по протидії контрабанді.
Новини про успішні затримання контрабандних товарів з’являються мало не щодня. Як повідомляє прес-служба відомства, 22 липня СБУ в складі мобільної групи, спільно з прикордонниками, прокуратурою, Державною фіскальною службою та за підтримки волонтерів, затримали 21 вантажівку з продуктами, які намагалися проїхати на тимчасово окуповані терористами території.
СБУ руйнує контрабандні потоки від Заходу до СходуПравоохоронці виявили фури поблизу села Новоселівка Ясинуватського району Донецької області. Співробітники спецслужби затримали двох осіб, які супроводжували вантаж. У них вилучено 60 тисяч гривень, які планувалося передати працівникам правоохоронних органів за безперешкодне проходження лінії зіткнення. За словами затриманих, усі продукти призначалися незаконним збройним формуванням т.зв. "ДНР/ЛНР".
Одночасно, в результаті спецоперації, співробітники СБУ затримали у Києві організатора каналу постачання терористам продуктів харчування. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за за ст. 332-1 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3-ох до 8-ми років позбавлення волі з конфіскацією автотранспортних засобів.
Аналогічні успішні спецоперації проводяться Службою безпеки України й на західних рубежах країни. Зокрема, 22 липня на Івано-Франківщині оперативники СБУ заблокували контрабанду до європейської країни майже 800 тонн отруйної хімічної речовини етилен. Як було встановлено напередодні, співробітники спецслужби з’ясували, що документація, подана для митного оформлення, містить недостовірні дані щодо походження речовини. У ході перевірки правоохоронці встановили, що за попередні роки посадовці приховали наявність на підприємстві 795 тонн етилену вартістю майже 9 мільйонів гривень. Саме на експорт цієї необлікованої продукції були подані неправдиві документи. Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 та ст. 201 Кримінального Кодексу України.
Варто зауважити, що гострі заходи, які щоденно вживаються СБУ, відповідають як нагальним вимогам сьогодення, коли Україна перебуває у стані фактичної війни з агресором на Сході, так і тим гарантіям безпеки і нещадної боротьби із корупцією та контрабандою, які були озвучені новим керівництвом Служби.

Добавлено: 24-07-2015, 17:27
0
0

Похожие публикации


Наверх