онлайн казино Украины

СБУ активізувала антитерористичну діяльність в зоні АТО

СБУ активізувала антитерористичну діяльність в зоні АТОПопри гучні та резонансні викриття корупційних злочинів, затримання двох високопосадовців Головного слідчого управління ГПУ та прокуратури Київської області, Служба безпеки України продовжує нарощувати заходи з протидії терористичним угрупуванням на Сході країни та успішно реалізовує спецоперації з їх виявлення і знешкодження.

Як заявив напередодні Голова СБУ В.Грицак, Службою безпеки України локалізовано терористів на території АТО, однак сепаратизм, фінансований і керований Москвою, може поширитись й на інші регіони країни, а саме – Одеську, Миколаївську, Херсонську області, міста Харків та Запоріжжя. Як бачимо, географія потенційних загроз тероризму доволі широка і спецслужбі доводиться діяти оперативно та безкомпромісно.

Зокрема, як повідомляє прес-служба відомства, останніми днями СБУ було реалізовано ряд успішних спецоперацій. У Ясинуватському районі Донецької області співробітники СБУ затримали місцевого мешканця – інформатора терористичної організації «ДНР», який регулярно надавав терористам дані про дислокацію, особовий склад та озброєння Збройних сил України, дислокованих у районі міста Авдіївка та села Ласточкине. Також спецслужбою було припинено канал витоку зброї з району проведення антитерористичної операції. Під час огляду одного з авто було виявлено гранати РГД-5 та Ф-1, три кілограми пороху, тротил та значну кількість набоїв різного калібру. Крім того, на околицях Лисичанська на території зруйнованого заводу співробітники СБ України виявили схованку зі зброєю та боєприпасами. З неї вилучено понад десять кілограм тротилу у шашках, гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами, протипіхотну міну «МОН-50», запали до мін, мінні та електродетонатори.

Також спецслужба продовжує ефективно протидіяти розвідувально-диверсійній роботі ворога. Як стало відомо, на Харківщині було затримано диверсійну групу з трьох осіб, керівник якої воював на боці терористів «ДНР». Бойовик на прізвисько «Кардинал» виконував функції розвідника диверсійно-розвідувальної групи, брав участь у бойових діях проти захисників Донецького аеропорту. Крім того, з метою власного збагачення зловмисники намагалися налагодити незаконну торгівлю вогнепальною зброєю та боєприпасами, які мали отримувати від бойовиків «ДНР».

Своєчасні оперативні контрзаходи спецслужби на лінії бойового зіткнення з терористами, а також в інших регіонах України, які є потенційним «лакомим куском» для Кремля і «Русского міра», свідчать про налагодження роботи як в системі СБУ, так й у взаємодії з іншими правоохоронними органами і підрозділами Збройних Сил України.

Володіючи повною картиною подій, що відбуваються на Сході країни, маючи неоціненний досвід проведення бойових спецоперацій в зоні проведення АТО, генерал-полковник В.Грицак вміло координує роботу спецслужби як у питаннях подолання корупції і контрабанди, так і припинення сепаратистських і терористичних проявів. Вперше за час незалежності СБУ отримала в якості керівника бойового генерала, який пройшов усі кар’єрні щаблі, від опера до очільника Контори. Очевидно, що кадровий офіцер у повній мірі розуміє як щоденні потреби рядових співробітників, так і методи ефективної роботи української спецслужби за усіма її напрямками.

Добавлено: 10-07-2015, 16:04
0
0

Похожие публикации


Наверх