онлайн казино Украины

Тимошенко. Історія зради

Тимошенко. Історія зрадиЧи не приходило вам на думку поцікавитись, чому прізвище Тимошеко продовжує тривалий час збурювати суспільну думку не лише в Україні, а й в усьому світі? Принаймні, протягом останніх п'ятнадцять років. Замисліться: не йдеться а ні про видатну особистість культури, а ні про талановитого лікаря, геніального вченого, щедрого мецената… навіть рейтингам Кашпіровського вже ніколи не наздогнати Тимошенко!

Дивно, йдеться лише про екс-держслужбовиця, щоправда, – поважного першого рангу. Та хіба мало «у Бразилії Педро»?

Так хто ж тривалий час тримає градус суспільного інтересу до «ув’язненої №1»?

Про хліб та видовища вигадали не сьогодні, не вчора, і навіть не п'ятнадцять років тому. Видовища чудово пасують до повного шлунку. У сучасному стрімкому світі «кліпової свідомості» ми дещо втратили навички зберігати у пам’яті та пов’язувати із сьогоденням ті речі, що здавались важливими ще вчора. У пошуках відповіді повернемось трошки у минуле та згадаємо принципові речі, які почали впливати не тільки на нашу свідомість, а й безпосередньо на «ситість» гаманця та шлунку. Можливо, дехто засидівся у глядацькому залі та перестав розуміти, що від яскравої ляльки «Тимошенко» за куліси тягнуться мотузки, що міцно тримаються чиїмось руками.

Дія № 1. Набувачі вигоди.

У листопаді 2000 року Генеральний Прокурор України Михайло Потебенько повідомив журналістам про розслідування російськими слідчими справи про хабарництво в Міноборони Росії та причетності до нього Тимошенко. Мова йшла про махінації, пов’язані із процедурою погашення української заборгованості за отриманий російський газ та використані у транзитній схемі Єдиних енергетичних систем України (ЄЕСУ). Відповідно до контракту з Міноборони, корпорація зобов'язалася поставити відомству будматеріали, натомість отримавши на цю суму від РФ газ.

Однак, після парламентських виборів на Україні 2002 року порушення кримінальної справи щодо діяльності ЄЕСУ Апеляційним судом Київської області визнано незаконним.

У вересні 2003 року генпрокурор Піскун знов поновив розгляд кримінальних справ ЄЕСУ. У 2011 році нове кримінальне провадження проти екс-прем’єр-міністра України Ю. Тимошенко було розпочато і в СБУ. Підставою став лист-вимога Міністерства Оборони РФ до Кабінету міністрів України про погашення корпорацією (ЄЕСУ) боргу перед російським військовим відомством.

Тимошенко були пред’явлені звинувачення у замаху на розтрату (у рамках ч.2 ст.15 та ч.5 ст. 191 ККУ) 405 млн. доларів боргу ЄЕСУ перед Міноборони РФ, які вона незаконно переклала на держбюджет України.

У березні 2012 року тимчасова слідча комісія, що розслідувала обставини «газових угод 2009 року», прийшла до висновку в особистій зацікавленості Тимошенко у вигідних для РФ умовах газових контрактів. Підстава – борг її приватних кампаній перед МО РФ.

Добавлено: 21-10-2013, 21:58
0
0

Похожие публикации


Наверх