онлайн казино Украины

Таємниці Межигірського двору

Таємниці Межигірського двору19 серпня поточного року відомий український політолог Дмитро Видрін дав коротке інтерв'ю кореспонденту львівської газети «Експрес», у якому прямо заявив, що Партію регіонів чекають серйозні потрясіння.

За його словами, внутрішня латентна напруга у стосунках старого та молодого поколінь партії найближчим часом може перерости у відкритий конфлікт:

«Партія регіонів — це корпорація. І, як і в будь-якій корпорації, там є два типи людей: консерватори, які кажуть, що треба діяти по-старому, за звичними схемами і принципами, і новатори, що виступають за модернізацію партії, за її рух уперед. У Партії регіонів — це два різні покоління людей, яких передусім розділяє вік. Старе покоління вважає «стабільність» головною заслугою партії. Молоде — прагне змін, нових гасел і нових політичних рішень…

Якщо старі надалі уперто демонструватимуть нездатність до змін, новатори в одну прекрасну мить можуть полишити Партію регіонів і створити свою, нову політичну силу…

Рано чи пізно старим регіоналам доведеться поступитися місцями молоді».


Варто зазначити, що окрім проблем у партії Д. Видрін говорив і про уряд.

Іншими словами, радник глави держави вважає кардинальне оновлення всієї владної команди не лише доцільним, але й неминучим кроком.

Бажаючих прийти на заміну хоча б діючому прем'єр-міністру країни М. Азарову явно не бракує. І їх прізвища постійно на слуху.

Але майбутні президентські вибори 2015 р. можуть серйозно переплутатикарти декому з них. Та й не всі «старі» кадри, як виявляється, не є такими вже й «старими», щоб бути негайно і безповоротно виключеними зі списків…

Одним з них є секретар РНБО Андрій Клюєв, зірка якого, за оцінками більшості українських політологів, може знову спалахнути на небосхилі української політики.

Тим більше, що його рідний брат, народний депутат України, заступник голови фракції у Верховній Раді України Сергій Клюєв має намір придбати 100% корпоративних прав ТОВ «Танталіт».

Того самого «Танталіту», що орендує 127 га землі та володіє кількома обꞌєктами нерухомості на території колишньої урядової резиденції «Межигір'я», де нині знаходиться резиденція Президента України В.Януковича.

З відповідним проханням він вже звернувся за відповідним дозволом до Антимонопольного комітету України.

Про це сьогодні повідомило інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

Якщо це станеться, то зміна власника такого об'єкта, напевно, буде не просто зміною таблички.

Вона стане непрямим доказом того, що брати Клюєви (особливо Андрій) суттєво посилили свої позиції у найближчому оточенні глави держави.

Адже говорити про якийсь значний економічний зиск братів Клюєвих від придбання такого об'єкта невиробничого призначення не доводиться.

І вкладання значних сум грошей у цей проект навіть при нинішніх статках братів Клюєвих (за даними видання Forbes Україна вони становлять близько 430 млн. доларів США) в непрофільний актив виглядає дещо нелогічним.

Як відомо, до сфери інтересів братів Клюєвих входить машинобудування та геліоенергетика.

Тому, скоріш за все, йдеться не про економічний, а про політичний проект, завершенням якого може стати значне підвищення статусу А. Клюєва у владній ієрархії в Україні.

Не дивно, що і останній візит до Брюсселя саме А.Клюєва для переговорів з Єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле , а не когось зі складу високих українських урядовців, став ще одним передвісником майбутніх змін у команді Президента.

Фактичний старт президентської виборчої кампанії, про що вже відкрито говорять в опозиції і у владі, а також низка актуальних завдань, що мають бути вирішені найближчим часом у зв'язку з очікуваним підписанням у листопаді поточного року угоди про асоціацію між Україною та ЄС, вимагають появи в команді Президента перевіреного і в міру амбіційного менеджера, здатного консолідувати «групи за інтересами» як у Партії регіонів, так і в уряді, і, головне, забезпечити переобрання В. Януковича на другий термін.

Крім того, і це абсолютно закономірно, така консолідація не обійдеться без заміни низки старих кадрів, про яких частково говорив Д. Видрін, а також створить механізми стримування високих амбіцій молодих та перспективних кадрів, якими свого часу виявилися В. Хорошковський та П. Порошенко.

За таких умов та на фоні зазначених вище завдань фігура А. Клюєва з урахуванням тривалої історії стосунків Президента з ним та його братом, а також досвід нинішнього секретаря РНБО у проведенні президентської виборчої кампанії виглядає найбільш оптимальною.

На думку одного відомого українськогополітолога,«бонусом»А. Клюєву у разі успішного виконання ним завдань на наступну виборчу президентську кампанію може стати посада прем'єр-міністра України, хоча це і не обов'язково. Головне - перспектива стати офіційним наступником В.Януковича після 2020 року.

Добавлено: 31-08-2013, 18:57
0
0

Похожие публикации


Наверх