онлайн казино Украины

У Європі затягнеться розгляд скарг Тимошенко і Луценка через декрет судді

У Європі затягнеться розгляд скарг Тимошенко і Луценка через декрет судді Терміни винесення рішень ЄСПЛ можуть змінитися через те, що суддя від України в Європейському суді з прав людини Ганна Юдковська взяла відпустку з догляду за дитиною до кінця 2012 року.

Проте не виключено, що Юдковська перед тим, як піти у відпустку, проголосувала у справах екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, щоб не блокувати їх розгляд судом.

Про тривалу відпустку Юдковської, призначеною за квотою України, повідомили в апараті судді в Страсбурзі.

"Пані Юдковська перебуває у відпустці до 18 грудня. Це означає, що вона зможе приєднатися до роботи суду лише наступного року - 22 грудня у Франції починаються різдвяні канікули, а за тиждень до цієї дати засідання ЄСПЛ не проводяться через відпустки інших суддів", - повідомив співрозмовник "Коммерсантъ Украина".

Адвокат Валентина Теличенко, яка представляє в ЄСПЛ інтереси Луценка, і яка співпрацювала з юридичною командою Тимошенко на етапі подачі нею першої скарги, стурбовано сприйняла інформацію про зміни в Європейському суді з прав людини.

"Без національного судді не може бути ухвалене жодне рішення. Тому є небезпека, що винесення ухвал ЄСПЛ у справах Луценка і Тимошенко затягується до наступного року", - зазначила Теличенко.

До слова, за словами співдоповідачки ПАРЄ по Україні Майліс Репс, розгляд питання про визнання політв'язнями Юлії Тимошенко і Юрія Луценка може розглядатися від 6 місяців до 2-3 років.

Добавлено: 9-10-2012, 12:24
0
0

Похожие публикации


Наверх