онлайн казино Украины

Регіонал Журавський не зможе сам відкликати свій "закон про наклеп"

Регіонал Журавський не зможе сам відкликати свій "закон про наклеп"Щоб регіонал Віталій Журавський міг відкликати свій "закон про наклеп", за його постанову про зняття повинно проголосувати 226 депутатів.

Згідно з статтею Регламенту Ради, депутат сам не може зняти свій законопроект, якщо він вже включений до порядку денного парламенту.

До прийняття в першому читанні проект може бути відкликаний за рішенням Ради і знятий з розгляду.

В іншому разі, Верховна Рада має прийняти постанову парламенту про скасування рішення прийняття проекту у першому читанні.

Нагадаємо, вчора депутат від Партії регіонів Віталій Журавський, який є автором скандального законопроекту щодо покарання за наклеп, вирішив відкликати свій "закон". Янукович похвалив регіонала за відкликаний закон.

18 вересня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, згідно з якими відповідальність за посягання на честь і гідність людини посилюється.

Згідно з законопроектом, покарання за наклеп - 2-5 років в'язниці. Закон набрав 244 голоси, за нього проголосували регіонали і комуністи, позафракційні депутати і фракція Народної партії.

Законопроект викликав хвилю обурень, журналісти, політологи та частина політиків вважає, що закон обмежить свободу слова.

ОБСЄ, Рада Європи, Єврокомісія та низка депутатів Європарламенту занепокоєні через український "закон про наклеп".

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не підтримала результати голосування за проект закону, який встановлює кримінальну відповідальність за наклеп.

Добавлено: 26-09-2012, 13:54
0
0

Похожие публикации


Наверх