онлайн казино Украины

Анатолій Гриценко: У нашої армії є ще чимало ресурсів, які хочуть привласнити

Анатолій Гриценко: У нашої армії є ще чимало ресурсів, які хочуть привласнитиЯк розкрадаються залишки майна українського війська, як працює опозиція та чому політики читають детективи. Про це нашому сайту розповів один із лідерів опозиції Анатолій Гриценко.

- Нещодавно, Верховна Рада прийняла закон, який передбачає списання 820 мільйонів гривень боргу оборонній галузі. Влада запевняє, що це допоможе розвивати військо. Чому саме тепер, перед виборами, парламент зацікавився добробутом "оборонки"?
- Це абсолютно корупційна схема. Цей закон передбачає два моменти: повне списання боргів та можливість приватизації стратегічних підприємств. Коли в Раді голосували, про це було відомо усім. Але попри всі застереження закон прийняли. У нашої армії є ще чимало ресурсів, які бізнес-групи наближені до влади, із задоволенням привласнять. Якщо закон таки набере чинності, то наслідки будуть справді катастрофічними. Це одна з найбільших оборудок за часи незалежності України.

- Ви, як екс-очільник міністерства оборони, підтримуєте реформи нинішнього міністра Дмитра Саламатіна? І загалом курс скорочення українського війська?
- Ніякої реформи не існує. Є лише видимість дії… Нині багато говорять про скорочення армії на 40-50%. Але хай ті, хто це кажуть заглянуть у Конституцію України. Там чітко написано якою, повинна бути армія. Усе решта пусті балачки, бла-бла… Понад те, вже три роки Україна не має жодного стратегічного документа в оборонній галузі. Така розхлябаність – це зрада державних інтересів. Фактично ніхто насправді не знає що робити. У війську панує справжній безлад і пан Саламатін його лише стимулює.

Вже три роки Україна не має жодного стратегічного документа в оборонній галузі

- Уявімо ситуацію: об‘єднана опозиція, все таки не набрала більшості у Верховній Раді. І вимушена співіснувати з Партію Регіонів. Як діятиме в такому випадку опозиція і Ваша партія зокрема?
- Відповідати на такі питання – справа політологів. Адже казати собі "якщо", - означає сумніватись у спроможності об’єднаної опозиції перемогти. Однак, моя партія, має абсолютно протилежні погляди з "регіоналами". Про жодну співпрацю із ними мови немає.

Добавлено: 25-09-2012, 11:39
0
0

Похожие публикации


Наверх