онлайн казино Украины

Членів ЦВК від опозиції може звільнити Янукович

Членів ЦВК від опозиції може звільнити ЯнуковичУ неділю ввечері Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправними дії двох членів ЦВК від опозиції: Андрія Магери та Валерія Шелудька.

"Визнати протиправними дії члена ЦВК Андрія Магери при підготовці до розгляду на засіданні ЦВК від 3 серпня 2012 питання про реєстрацію кандидатом в депутати у 62 окрузі Володимира Сацюка", - йдеться у рішенні суду.

"Визнаті протиправними дії члена ЦВК Валерія Шелудька з повернення скарги кандидата Федорченко без розгляду та невнесення на розгляд ЦВК питання про скасування рєстрації Володимира Сацюка кандидатом в депутати", - з рішення суду.

Суд скасував рішення про реєстрацію екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом в депутати за округом 62 у Житомирі. Його реєстрацію суд визнав протиправною. Таке рішення прийняли через те, що Сацюк не проживав на території України останні 5 років. Позов на реєстрацію Салюка подала кандидат в одному з округів Києва Ганна Федорченко хоча, Салюк балотувався у Житомирі.

До того ж суд вирішив "про наведені порушення, допущені членами ЦВК Шелудьком і Магерою, довести до відома президента України і голови ЦВК для вжиття відповідних заходів". Їхні дії протрактовано як порушення присяги.

Питання про звільнення членів ЦВК за поданням президента розглядає Верховна Рада. Рішення суду набудуть законної сил, коли мине термін оскарження до Вищого адміністративного суду.

До слова, 18 серпня ЦВК зареєструвала 5771 кандидатів та завершила реєстрацію.

Добавлено: 20-08-2012, 11:55
0
0

Похожие публикации


Наверх