онлайн казино Украины

На Полтавщині російська не стане регіональною

На Полтавщині російська не стане регіональноюНа Полтавщині немає достатньої кількості представників нацменшин для впровадження норм закону "Про засади державної мовної політики". Про це журналістам повідомив голова Полтавської обласної ради Іван Момот.

За словами голови облради, влада області та місцевого самоврядування поки не планують вводити на своїй території окремі положення Закону "Про основи державної мовної політики".

У нас немає таких великих місць проживання нацменшин, де б можна було зробити їх мову регіональною", - сказав І.Момот.

Секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач та секретар Кременчуцької міськради Василь Івко також сказали журналістам, що у депутатів обох міст на даний момент не має планів провести сесії для надання якійсь з мов статус регіональної.

За даними І.Момота, в Полтавській області, згідно з даними українського перепису населення 2001 року, проживало 1,630 млн. жителів.

З них: українці - 1,481 млн., росіяни - 117,1 тис.; інші національності - 9,8 тис. Серед них: білоруси - 6,3 тис., вірмени - 2,6 тис, молдавани - 2,5 тис, євреї - 1,8 тис.

Нагадаємо, статус регіональної російська мова вже отримала у Донецьку, Луганську, Дніпропетровську, АР Крим, Запоріжжі та Севастополі.

Добавлено: 18-08-2012, 11:19
0
0

Похожие публикации


Наверх