онлайн казино Украины

Євросуд з прав людини розгляне скаргу Тимошенко 28 серпня

Євросуд з прав людини розгляне скаргу Тимошенко 28 серпняЗахисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що Європейський суд з прав людини розгляне скаргу екс-прем'єра України на незаконне утримання під вартою 28 серпня.

"Призначено розгляд на 28 серпня. Європейський суд з прав людини розгляне цю скаргу за один день, а рішення може бути впродовж тижня", - заявив Власенко, відповідаючи на запитання, коли можна очікувати рішення суду по цій скарзі.

Як повідомляє "Дзеркало тижня", Власенко уточнив, що справу буде розглядати 5-я секція ЄСПЛ, а процедура розгляду буде доведена до сторін перед засіданням. І нагадав, що в заяві Тимошенко до європейського суду згадується порушення декількох базових статей Європейської конвенції з прав людини. Зокрема, це стаття 3, що говорить про катування щодо неї. А також стаття 5 - незаконний арешт. Стаття 6, що забезпечує право всіх громадян на справедливий суд. За його словами, у заяві згадується про порушення статті 18 Європейської конвенції, за якою всі обмеження застосовуються тільки з тими цілями, з якими вони встановлені.

"Тобто, якщо це кримінальне переслідування, то воно має бути тільки кримінальним і не мати ніяких інших підґрунть. Ми ж говоримо про те, що переслідування Юлії Тимошенко в Україні носить винятково політичний характер. Тому ми вказуємо на порушення статті 18, що для нас украй важливо", - додав він.

  • 0
Добавлено: 22-06-2012, 13:38
0
158

Похожие публикации


Наверх