онлайн казино Украины

Яценюк розраховує звільнити Тимошенко і Луценка більшістю в новому парламенті

Яценюк розраховує звільнити Тимошенко і Луценка більшістю в новому парламентіЗа словами Юрія Луценка, без більшості зробити це неможливо, про це він розповідає в інтерв’ю газеті "Коммерсант".

"Але навіть незважаючи на те, що всі наші ініціативи ветуватимуться Януковичем, ми рано чи пізно змусимо його підписати", – сказав Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що є кілька варіантів, як добитися звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

"Перший, базовий варіант, стосується сумнозвісної декриміналізації статей 364 і 365 Кримінального кодексу. Другий — прийняття закону про амністію. Цей законопроект, внесений мною до парламенту, не передбачає визнання Тимошенко чи Луценком своєї провини, не вимагає від них ніякої письмової заяви, але амністує їх разом з кількома тисячами чоловік, які скоїли незначне правопорушення. Третій варіант передбачає участь Верховного суду, котрий, я вважаю, має бути найвищою судовою інстанцією країни і органом конституційної юрисдикції. Після декриміналізації названих статей КК, я впевнений, що Верховний суд не знайде жодної законної підстави для того, щоб підтвердити прийняті ним вироки. Є ще й четвертий варіант – Янукович видає власний акт помилування, але я в це не вірю. Отже, є чотири способи, реалізація трьох з яких залежить від більшості в парламенті", — сказав депутат.

На думку лідера "Фронту Змін", з усіх варіантів найбільш прийнятним для самої Юлії Тимошенко буде той, який передбачає її звільнення і визнання її невинною.

  • 0
Добавлено: 14-05-2012, 13:04
0
229

Похожие публикации


Наверх