онлайн казино Украины

Карпачова вимагає від Пшонки порушити кримінальну справу за побиття Тимошенко

Карпачова вимагає від Пшонки порушити кримінальну справу за побиття ТимошенкоОмбудсмен Ніна Карпачова вимагає від генпрокурора Віктора Пшонки порушити кримінальну справу та відсторонити від виконання обов’язків усіх причетних до брутального поводження з Юлією Тимошенко під час її конвоювання до лікарні.

"Я заявляю, що конвоювання Тимошенко у такий спосіб є жорстоким поводженням з ув’язненою і може бути розцінено як катування згідно зі статтею третьою Європейської конвенції з прав людини, Конвенції ООН проти катувань, а також Інструкції з організації охорони кримінально-виконавчих установ закритого типу", — сказала уповноважена Верховної Ради з прав людини.

Вона також повідомила, що вимагає від керівника Державної пенітенціарної служби України Олександра Лісіцкова терміново забезпечити всю належну медичну допомогу Тимошенко згідно з рішенням Європейського суду з прав людини та висновків українських і незалежних іноземних лікарів.

Ніна Карпачова наголосила, що вона дізналась про звернення Юлії Тимошенко до неї лише у вівторок, 24 квітня, пізно ввечері.

"Я не можу не зреагувати на те, що відбувається з Тимошенко", — заявила Карпачова.

За її словами, вона відправила свого представника вчора до Качанівської колонії, той оглянув екс-прем’єра і зафіксував наявність синців на тілі Юлії Тимошенко.

"У присутності начальника Качанівської колонії Тимошенко надала згоду представнику омбудсмена на зовнішній огляд місць тілесних ушкоджень. Під час зовнішнього огляду було встановлено наявність синців на передпліччі, ділянці ліктьового суглобу правої руки, а також значного розміру синця у правій пахвинній ділянці живота", — наголосила Ніна Карпачова.

  • 0
Добавлено: 25-04-2012, 12:38
0
168

Похожие публикации


Наверх