онлайн казино Украины

Парламент приступив до розгляду Кримінально-процесуального кодексу

Парламент приступив до розгляду Кримінально-процесуального кодексуДепутати прийняли рішення у вівторок працювати до завершення розгляду цього питання.

До другого читання законопроекту подано майже 4 тисячі поправок, і сам документ містить 1 417 сторінок. Крім того, до проекту подано зауваження Головного юридичного управління парламенту на 63 сторінках.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що для розгляду парламентом всіх поправок, внесених до другого читання проекту нової редакції КПК, потрібно тиждень.

У свою чергу радник Президента, керівник Головного управління Адміністрації Президента з питань судоустрою Андрій Портнов висловив упевненість, що новий КПК приймуть сьогодні.

Він також заявив, що в новому Кримінально-процесуальному кодексі буде закріплена норма про захист притягнених до кримінальної відповідальності осіб виключно професійними адвокатами.

За словами Портнова, при розробці нового КПК було прийнято рішення закріпити в ньому модель захисту підозрюваних, обвинувачених, підсудних та засуджених в кримінальному процесі, що передбачає, що захисниками можуть виступати лише професійні адвокати, тоді як зараз це можуть робити також родичі і фахівці в галузі права.

  • 0
Добавлено: 10-04-2012, 14:04
0
147

Похожие публикации


Наверх