онлайн казино Украины

Медведчук: Те, з чим я повернувся в публічну політику, не пов'язане з бажанням боротися за владу

Медведчук: Те, з чим я повернувся в публічну політику, не пов'язане з бажанням боротися за владуЕкс-глава адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук не має наміру брати участь у парламентських виборах.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".

"Може бути, це багатьох здивує, але це не пов'язано з парламентськими виборами, в яких я не маю наміру брати участь", — сказав він.

"Більше того, те, з чим я повернувся в публічну політику, не пов'язане з бажанням боротися за владу. У мене абсолютно інші цілі, головна з яких відображена в моїх наукових дослідженнях і стосується побудови громадянського суспільства", — додав він.

На уточнююче питання, чи правильно його зрозуміли, що він не йде на вибори, Медведчук відповів.

"Ви розумієте правильно. Медведчук не збирається обиратися ні по одному з мажоритарних округів. Більш того, громадський рух" "Український вибір", створення якого ініціює Медведчук, не йде на вибори, оскільки громадські організації не є суб'єктами виборчого процесу", — додав він.

Медведчук також розповів, що основною його метою є побудова громадянського суспільства та розробка інструменту впливу громадян на ситуацію в країні між виборами.

"Протягом 20 років ми постійно вибираємо — президентів, парламенти, органи місцевого самоврядування І потім через деякий час, а іноді й відразу усвідомлюємо, що помилилися у своєму виборі. Коли можна виправити цю помилку. Зараз?. Тільки на чергових виборах. А що робити, якщо на чергових виборах ми знову помилимося?" — запитав він

"Зараз формою управління є вибори. Але ж є ще форма управління, яка прийнята в цивілізованому світі — це референдуми, як місцеві, так і всенародні. Швейцарія за 150 років змогла провести близько 170 референдумів, з них більше 120 конституційних" — сказав він і додав, що розробляв проект кілька років.

"Те, в чому ви хочете мене запідозрити, — що Медведчук робить це під вибори — неправдоподібно, бо тоді треба було б починати року за півтора і робити це з політичною силою, а не з громадським рухом, щоб на цій хвилі спробувати пройти в парламент Але ж це робиться за той термін, коли політичну силу, як кажуть у світі політтехнологів, розкрутити неможливо", — підсумував він.


Источник: http://24tv.ua

Политика Украина
  • 0
Добавлено: 30-03-2012, 12:12
0
249

Похожие публикации


Наверх