онлайн казино Украины

Ковдри з вовни: що краще

Ковдри з вовни: що краще

Ковдра з овечої вовни також має багато позитивних якостей, схожих з ковдрою з верблюжої вовни, проте його вартість завжди буде нижчою, ніж ціна верблюжого ковдри і тим більше ціна кашемірового ковдри. У Новій Зеландії овечу вовну використовують для виходжування недоношених дітей.


Недоношена дитина погано утримує тепло, повільно збільшує масу тіла, а якщо з ним поруч знаходиться подушка і ковдра з овечої вовни (особливо якщо ця шерсть відкрита), малюк не втрачає тепло, завжди залишається сухим. Така дитина рідше хворіє вірусними і бактеріальними інфекціями, особливо гнійними захворюваннями шкіри. Проте все ж необхідно згадати, що догляд за подушками та ковдрами з овечої вовни, а також за подушками та ковдрами з верблюжої шерсті і кашеміру, досить складний, тому для дітей і дорослих, які страждають алергією, використання вовняних подушок і ковдр не завжди представляється можливим.
Купити ковдри вовняні можна і в Україні. Ми знайшли інтернет-магазин, що спеціалізується виключно на натуральних ковдрах.


Основний догляд за вовняними ковдрами і подушками - це хімчистка, проте деякі моделі верблюжих і кашемірових ковдр, пухових ковдр зроблених в Україні, Німеччині та Данії, можна прати.


Ступінь теплоти (зігріваючі якості ковдр) іноді відображається на упаковці ковдри у вигляді крапок. Залежно від ступеня теплоти ковдри кількість точок може варіюватися від однієї до п'яти. Відповідно розрізняються п'ять ступенів теплоти. Таку систему відображення теплоти використовують далеко не всі виробники, тому варто розуміти і розрізняти яку спрямованість по терморегуляції та мікроклімату несе той чи інший наповнювач.


Тим, хто часто мерзне уві сні навіть при відносно теплій температурі повітря в приміщенні, необхідно вибирати ковдру з більш важким наповнювачем (наприклад, ковдру з верблюжої вовною чи кашемірове ковдра), а для тих, хто потребує підтримуванні теплої температури в зимовий період найоптимальнішим буде вибір ковдри на гусячому пуху, а ті, хто схильний до надмірного потовиділення під час сну, необхідно підібрати більш легка ковдра (наприклад, шовкову ковдру або ковдру з евкаліптовим наповнювачем, або пухова ковдра з невисокою щільністю пуху). Людям, схильним до різного виду алергій, ми рекомендували б зупинити свій вибір на синтетичних ковдрах, ковдрах з шовковим наповнювачем або ковдрах з евкаліптовим волокном, також можна використовувати ковдри на гусячому пуху в разі обробки пуху антикліщовими просоченнями. У будь-якому випадку, при виборі ковдри Ви повинні виходити не тільки з об'єктивних, а й своїх власних суб'єктивних переваг, беручи до уваги свій власний досвід, наприклад, при виборі верхнього одягу (співвіднести як Ви зазвичай одягаєтеся легше чи тепліше, ніж основна маса людей навколо вас).


При виборі самого теплої ковдри Ви повинні керуватися своїми власними уподобаннями. Якщо Ви хочете, щоб Ваше ковдру було повітряним, об'ємним і легким (за вагою), то зверніть увагу на пухові ковдри. Якщо ж Ви любите відчувати вагу ковдри, то зупиніть свій вибір на вовняних ковдрах: кашемірове ковдру, ковдра з верблюжої вовни, ковдра з овечої вовни. Вовняні і пухові ковдри особливо рекомендовані літнім людям, страждаючим захворюваннями суглобів, а також тим, хто часто мерзне ночами.

Добавлено: 22-11-2014, 13:06
0
0

Похожие публикации


Наверх