онлайн казино Украины

Експерт: безхатченків конче необхідно лікувати від туберкульозу

КИЇВ. 20 березня. АМН. Просто виявити туберкульоз – недостатньо, потрібна нормально налагоджена схема лікування. Про це в ексклюзивному коментарі АМН повідомила старший фахівець департаменту політики та адвокації Всеукраїнського благодійного фонду "Коаліція ВІЛ-сервісних організацій" Ольга Цвілій.

"Соціальні працівники на рівні недержавних організацій йдуть в місця скупчення людей, які належать до груп ризику захворювання на туберкульоз. Вони намагаються різними способами вмовити таких осіб піти перевіритись, іноді на це йдуть тижні. Коли вже таку людину нарешті вмовили, вона перевірилась, у неї виявили туберкульоз,.. але що з того? Все одно таку людину не хочуть лікувати. А вже було витрачено безліч ресурсів, як і часових, так і фінансових, адже за обстеження йому пайок якийсь дали чи ще щось. І людина продовжує жити з туберкульозом і без лікування. Просто виявити туберкульоз недостатньо, потрібно щоб була нормально налагоджена схема лікування", - зазначила О. Цвілій.

За словами експерта, часто таким особам відмовляють у лікуванні, адже воно є безперспективним: людина все одно повернеться до кола свого спілкування, в якому з великою ймовірністю, також є хворі на туберкульоз і все повториться знову. Слід звернути увагу також на те, що безхатченки перебувають у тих же місцях, де й звичайні пересічні люди.

"Згадайте про тих же безхатченків: їх начебто не видно, але хтось із них зі своєю відкритою формою туберкульозу десь в під’їзді чи на східцях метро кашляє, а потім там ходять здорові люди. Тож щоб він не розповсюджував хворобу на здорових людей, йому в першу чергу треба допомогти", - додала експерт.


Источник: http://amn.net.ua

Новости Красота и здоровье
  • 0
Добавлено: 20-03-2012, 11:23
0
209

Похожие публикации


Наверх