онлайн казино Украины

Київ забезпечить дитячі будинки сімейного типу автотранспортом

КИЇВ. 13 березня. АМН. Потреба у власному транспорті нині одна із найактуальніших для столичних дитячих будинків сімейного типу. Аби вирішити її вже цього року, київська влада шукатиме додаткові ресурси та залучатиме спонсорів. Про це під час візиту до родини Вовк, де виховуються семеро прийомних дітей, сказав голова КМДА Олександр Попов. Про це АМН повідомили у прес-службі КМДА.

Цей будинок сімейного типу цього року святкує шестиліття. До свята діти та їхня прийомна мама отримали від очільника міськадміністрації не лише необхідну побутову техніку, а й новенький автомобіль "Ford".

"Сьогодні ще шість дитячих будинків сімейного типу в Києві не забезпечені власним автотранспортом. І це наразі одна із найнагальніших проблем. Переконаний, що, залучивши спонсорів та благодійні організації, ми вже цього року зможемо вирішити проблему", – зазначив Олександр Попов.

Голова КМДА також наголосив, що одним із найголовніших завдань міської влади є забезпечення права кожної сироти на сімейне виховання. Окрім майже двох тисяч дітей-сиріт, які проживають з опікунами, у столиці вже функціонує 33 прийомні сім’ї, де виховується 42 дитини, та 11 дитячих будинків сімейного типу, до яких влаштовано 83 сироти. У найближчих планах міста – відкрити ще 10 дитячих будинків сімейного типу. Загалом у столиці 84% посиротілих дітей забезпечені сімейним вихованням. Це один із найкращих показників в Україні.

"Користуючись нагодою, в особі мами-виховательки Вовк Валентини Василівни хочу висловити щиру подяку всім сім’ям, які не залишились осторонь проблем дітей-сиріт, відкрили свої серця, сповнені любові та турботи, назустріч цим дітям. Особливо хотів би подякувати тим батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу, які знайшли в собі сили допомогти і взяли на виховання від 7 до 10 дітей-сиріт. Це один із небагатьох шансів для посиротілих дітей із багатодітних родин. Адже тільки тут рідні братики та сестрички можуть проживати та виховуватися разом, постійно спілкуватися, підтримувати один одного, відчувати себе родиною", – підкреслив Олександр Попов.

За чашкою чаю, яким частували голову КМДА вихованці дитячого будинку, Олександр Попов розпитав у їхньої мами-виховательки, які іще проблеми сьогодні виникають у таких сім’ях. Серед інших турбують вихованців столичних ДБСТ питання сімейного відпочинку та житлового забезпечення повнолітніх дітей. Олександр Попов пообіцяв уже найближчим часом посприяти у їхньому вирішенні. Так питання будівництва житла для дітей-сиріт заслухають найближчим часом на нараді із заступниками голови КМДА та головами районних держадміністрацій.


Источник: http://amn.net.ua

Новости Красота и здоровье
  • 0
Добавлено: 13-03-2012, 12:46
0
248

Похожие публикации


Наверх