онлайн казино Украины

Американці назвали миндалини джерелом Т-лімфоцитів

Американці назвали миндалини джерелом Т-лімфоцитівКИЇВ. 10 березня. АМН. Американські вчені виявили, що Т-лімфоцити утворюються не лише в тимусі, а й в миндалинах. Відкриття зробила група фахівців під керівництвом Артура Джеймса, повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Миндалини - це скупчення лімфоїдної тканини в ротовій порожнині і носоглотці. Вони виконують захисну функцію, утримуючи інфекційні агенти, які потрапляють в організм з повітрям. Джеймс і його колеги вивчали миндалини, видалені у дітей під час тонзилектомії.

У зразках тканин дослідники виявили п'ять різних популяцій попередників Т-лімфоцитів. Клітини в цих популяціях відповідали Т-лімфоцитам, що знаходяться на різних стадіях розвитку в тимусі (вилочкова залоза). Вчені також з'ясували, що утворення лімфоцитів відбувається в ділянках, прилеглих до сполучної тканинни каркаса миндалин.

Група Джеймса провела низку експериментів, показавши, що попередники Т-лімфоцитів з миндалин можуть розвинутися в зрілі клітини в лабораторних умовах. Крім того, клітини деяких популяцій виявилися здатними перетворюватися у природних кілерів. Ці лімфоцити атакують злоякісні клітини, а також клітини, уражені вірусами.

За словами дослідників, їм вперше вдалося довести, що Т-лімфоцити можуть розвиватися за межами вилочкової залози. Проте ученим поки не вдалося з'ясувати, де відбувається дозрівання клітин, що утворилися в мигдалинах.


Источник: http://amn.net.ua

Новости Красота и здоровье
  • 0
Добавлено: 10-03-2012, 12:58
0
177

Похожие публикации


Наверх