онлайн казино Украины

Професор Риков: в Україні почали виявляти ретинопатію недоношених дітей

Професор Риков: в Україні почали виявляти ретинопатію недоношених дітейКИЇВ. 9 березня. АМН. Вперше в Україні, у цьому році з'явилася офіційна статистика захворювання на ретинопатію недоношених дітей. Про це в ексклюзивному коментарі АМН повідомив головний офтальмолог МОЗ України, головний лікар Київської міської лікарні Сергій Риков.

"Раніше це захворювання навіть не виявляли в Україні і, уявіть собі, нас прирівнювали до країн Африки. Вже другий рік у нас реєструється це захворювання. Це говорить про те, що воно виявляється і лікується. Захворювання - надзвичайно складне. Виявляється воно у недоношених дітей із незрілою нервовою системою. У таких дітей є проблеми із сітківкою, із її відшаруванням на ранньому етапі і ранньою сліпотою на обидва ока, якщо своєчасно не виявити це захворювання", - запевнив С.Риков.

За словами експерта у кожному пологовому будинку має бути обладнання для діагностування такої хвороби.

"На сьогодні в Україні вже є три апарати для діагностики цього захворювання, але вони потрібні у кожному пологовому будиноку, де існує відділення недоношених дітей, щоб своєчасно діагностувати це захворювання", - запевнив фахівець.


Источник: http://amn.net.ua

Новости Красота и здоровье
  • 0
Добавлено: 9-03-2012, 13:10
0
160

Похожие публикации


Наверх