онлайн казино Украины

Російські "Містралі" можуть купити НАТО або Канада

Російські "Містралі" можуть купити НАТО або КанадаМіністр закордонних справ Франції Мануель Вальс заявив, що умови для передачі Росії першого вертольотоносця "Містраль" поки не досягнуті.
Про це повідомляє BBC.

Минулого тижня уряд Франції не підтвердив інформацію про те, що передача Росії одного з двох вертольотоносців запланована на 14 листопада.

Між тим, група американських конгресменів закликала генсека НАТО викупити два французьких "Містралі", призначених для Росії.

"Усвідомлюючи фінансовий тягар, який може понести Франція, якщо справедливо відмовиться від передачі кораблів Росії, ми знову закликаємо НАТО купити або взяти їх в оренду для спільного використання", — йдеться в листі восьми членів палати представників США голові Альянсу Йенсу Столтенбергу.

Як зазначають конгресмени, такий крок з боку НАТО показав би російському президенту Володимиру Путіну, що Альянс не має наміру "терпіти або заохочувати його до небезпечних дій в Європі".

Французькі ЗМІ пишуть, що про покупку "Містралів" також замислюється й канадська влада. Така інформація з'явилася після візиту в Канаду президента Франції Франсуа Олланда.

Про плани Канади купити кораблі вперше заявив канадський сенатор Хью Сігал ще в травні цього року.

"Канаді чи НАТО слід купити ці кораблі в Франції, а росіяни нехай почекають наступної можливості, яку забезпечить їм хороша поведінка", — заявив Сігал.

Як зазначає видання "International Business Times", Канада останнім часом активно проводить модернізацію свого військово-морського флоту та кораблів берегової охорони.

Зокрема, канадська армія розраховує диверсифікувати свою військову техніку й отримувати її не тільки від постачальників з США.

Контракт на поставку двох вертольотоносців "Містраль" був укладений між французькою компанією DCNS і "Рособоронекспортом" в 2011 році. Планувалося, що перший корабель надійде на озброєння російського флоту в 2014 році.

Добавлено: 7-11-2014, 13:29
0
0

Похожие публикации


Наверх