онлайн казино Украины

Російські компанії через санкції Заходу переходять на юань, — ЗМІ

Російські компанії через санкції Заходу переходять на юань, — ЗМІРосійські компанії готуються переключитися на контракти в юанях і інших азіатських валютах на тлі побоювань, що через західні санкції вони можуть бути витіснені з доларового ринку.
Про це пише газета Financial Times, передають РИА Новости.

За останні кілька тижнів на ринку спостерігається великий інтерес з боку великих російських корпорацій до використання юанів і інших азіатських валют, а також до відкриття рахунків в Азії,
- повідомив головний виконавчий директор Deutsche Bank в Росії Павло Теплухін.

"Росія виправдано намагається зменшити свою залежність від долара, насправді це цілком розумний крок", - заявив банкір, додавши, що в РФ немає “ніяких причин вести торгівлю з Японією в доларах”.

Про можливість переведення контрактів з доларів в азіатські валюти заявили також голова правління банку ВТБ Андрій Костін, генеральний директор ВАТ "Газпром нафта" Олександр Дюков, компанія "Норільський нікель".

Однак, за словами помічника президента РФ Андрія Білоусова, поки повна відмова від доларів в російській економіці не передбачається.

"Поки Росія не піддається систематичним санкціям, які могли б привести до штучного обмеження доступу нашої економіки до доларів, до тих пір, я не думаю, що Росія буде робити кроки до штучної "дедоларизації", - пояснив Білоусов.

Добавлено: 11-06-2014, 09:24
0
0

Похожие публикации


Наверх