онлайн казино Украины

У Грузії кілька тисяч студентів провели акцію протесту

У Грузії кілька тисяч студентів провели акцію протестуУ Тбілісі грузинські студенти провели масові акції протесту проти жорстокого поводження та знущання над ув'язненими в тюрмах.

У понеділок кілька тисяч студентів зібралися біля Тбіліського державного університету і рушили ходою до будівлі міністерства оборони Грузії, яке очолював Бачо Ахалая, що недавно пішов у відставку.

Пізніше мітингувальники з плакатами та транспарантами попрямували до столичного Будинку юстиції. Зараз їхньою головною вимогою є відставка міністра юстиції Зураба Адеішвілі, передає агентство "Новини - Грузія".

Через масові акції протесту було паралізовано автомобілний рух. На головних вулицях столиці Грузії виникали довжелезні затори.

Студенти пообіцяли не зупинятись і продовжити акції протесту.

Скандал у Грузії виник через тортури у в'язницях. Минулого вівторка МВС республіки повідомило про жорстоке поводження з ув'язненими Глданської в'язниці № 8.

За даними слідства, група співробітників в'язниці "нелюдськи поводилась з ув'язненими і знімала це на відео". Оприлюднив відеоролик колишній співробітник установи, який зараз попросив політичного притулку в Бельгії.

Президент Михайло Саакашвілі заявив про свій намір покарати винних. Прокуратура Грузії взяла під варту 11 осіб.

Нагадаємо, Грузія офіційно визнала, що у тбіліській в'язниці катували ув'язнених.

Добавлено: 25-09-2012, 11:48
0
0

Похожие публикации


Наверх