онлайн казино Украины

Понад мільйон каталонців вимагали незалежності під час демонстрації

Понад мільйон каталонців вимагали незалежності під час демонстрації11 вересня у Барселоні пройшла масова демонстрація, на якій каталонці висловили свою думку щодо незалежності своєї країни.

У столиці Каталонії близько півтора мільйона осіб взяло участь у демонстрації за незалежність. Учасники мітингу зібрались у центрі Барселони з прапорами Каталонії та руху за самостійність.

Окрім незалежності, демонстранти вимагали також змін до податкового законодавства Іспанії. Схожі мітинги за незалежність проходять в Каталонії кожного року. Проте цьогорічний став наймасовішим в історії.

Демонстрація невипадково відбувається саме 11 вересня. В цей день каталонці згадують річницю облоги Барселони під час війни за іспанський трон 300 років тому. Цього року маршрут демонстрації довелось трохи змінити, оскільки охочих взяти участь в акції виявилось надто багато.

Член парламенту від лівої республіканської партії Каталонії Альфред Боск заявив, що бачив лише прапори руху за незалежність – він схожий на звичайний каталонський прапор, але зліва має синій трикутник, в центрі якого розміщена біла зірка.

Також він додав, що за все життя не бачив стільки прапорів за незалежність. Велике скупчення людей в Барселоні призвело до того, що на кілька годин пропав мобільний зв’язок.

Нагадаємо, раніше Каталонія оголосила про початок відділення від Іспанії міжнародному співтовариству.

Добавлено: 12-09-2012, 11:44
0
0

Похожие публикации


Наверх