онлайн казино Украины

Арабські Емірати погрожують Ірану війною

 Арабські Емірати погрожують Ірану війноюПро ймовірність війни ОАЕ з Іраном у разі розбудови на території Об'єднаних Еміратів терористичних мереж заявив сьогодні голова поліції емірату Дубаї Дахі Халфан Тамім.

За словами Таміма, Об'єднані Арабські Емірати володіють “надійною інформацією” про співробітників іранських спецслужб, які намагаються побудувати в ОАЕ розвідницько-терористичні мережі. Проект начебто спонсорується столицею Ірану Тегераном.

"Арабські країни Перської затоки не сидітимуть мовчки перед обличчям іранської загрози”, - зазначив він. Також Дахі Халфан Тамім пригрозив у разі потреби завдати удару по іранських військових об'єктах.

Напередодні загострення стосунків між країнами відбулось через спірні острови у Перській затоці, на які претендують як Іран, так і Емірати.

Якщо раніше арабські країни і звинувачували в чомусь Іран, то робили це обережно, лише натякаючи на “одну із сусідніх країн”, що виходить за рамки своїх міжнародних прав. Ще рідше звучали прямі погрози в бік самого Тегерану.

До слова, Іран вперше показав свій ядерний об'єкт лідеру іноземної держави. Ним став президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж.

Добавлено: 11-09-2012, 12:48
0
0

Похожие публикации


Наверх