онлайн казино Украины

У Нью-Йорку пішов з життя художник Лерой Німан

У Нью-Йорку пішов з життя художник Лерой Німан
Один з найвідоміших американських художників Лерой Німан, всесвітньо прославився своїми яскравими і виразними замальовками спортивних заходів. Помер він у середу в Нью-Йорку у віці 91 року.

Німан заслужив загальне визнання, передусім, як автор барвистих начерків зірок спорту та музики, в тому числі Мохаммеда Алі і Френка Сінатри. Він був офіційним художником п'яти Олімпійських ігор. Крім того, протягом довгих років художник співпрацював з журналом Playboy.

У 1972 році під час матчу за світову шахову корону між радянським гросмейстером Борисом Спаським і американцем Боббі Фішером в Рейк'явіку Німан в прямому ефірі робив начерки для телеглядачів.

У 1977 році художник створив картину "Панорама Червоної площі". Відома також серія його робіт, що зображують московський Большой театр. У 1988 році відбулася виставка робіт американця в Третьяковській галереї, організована міністерством культури СРСР.

Роботи Німана входять в експозиції багатьох музеїв світу, в тому числі петербурзького Ермітажу, а також приватних колекцій. Він визнаний одним з найбільш комерційно успішних американських художників.

  • 0
Добавлено: 21-06-2012, 12:56
0
361

Похожие публикации


Наверх