онлайн казино Украины

Бюджетники будуть з грошима, а хворі – зі «швидкою»?

Бюджетники будуть з грошима, а хворі – зі «швидкою»?14-го грудня відбулася позачергова 35-та сесія Ніжинської міської ради, яка внесла зміни до міського бюджету 2012-го року.
Міський голова Михайло Приходько взяв відпустку, а сесію згідно регламенту вів секретар міської ради Олег Кірсанов.
Після виконання гімну депутат міської ради В’ячеслав Івашин запропонував нарешті вивчити його слова, аби співати всім залом.
Нагадаємо, що у Ніжині при відкритті і закритті сесій міської ради крутять лише державний гімн на відміну від Чернігова, де на додачу «співають» ще й гімн міста.
Депутати під час сесії затвердили запропоновані зміни до бюджету, які стосувалися виділення коштів на проведення новорічних свят і видатки на закупівлю засобів для прибирання доріг Ніжина від снігу.
Але основою цих рішень стало забезпечення можливості і надалі виплачувати заробітну плату бюджетним установам міста. Також сесією затверджений незначний перерозподіл коштів по міських комунальних підприємствах.
Інше важливе рішення – передача ніжинської станції швидкої допомоги в обласне підпорядкування в рамках всеукраїнської програми реформування медичної галузі.
«Буде створений регіональний центр надання невідкладної допомоги, до складу якого увійде територіальні станції швидкої допомоги. Корегування діяльності швидкої допомоги буде здійснюватися диспетчерською службою у Чернігові. Кожен автомобіль буде обладнаний системою GPS-навігації і буде знаходитися ближче до населених пунктів. Диспетчер матиме загальну картину місцезнаходження і направлятиме той автомобіль, що знаходиться найближче до місця виклику. Термін прибуття в містах не перевищуватиме 10 хвилин, поза містами – 15 хвилин», - пояснив тижневику «Чернігівщина» мету перепідпорядкування секретар міської ради Олег Кірсанов.
За його словами, рішення є більш бюджетним і прийняте напередодні засідання сесії обласної ради, яке відбудеться 21 грудня. Адже вже з 1-го січня затрати на пальне і заробітну плату лікарям швидкої допомоги повинні фінансуватися з бюджету області.
При цьому міській громаді турбуватися немає про що, особливо за приміщення. Адже станція швидкої допомоги знаходиться в одній будівлі з місцевим онкодиспансером. Тобто, самі площі, на яких розташувалася станція швидкої допомоги, скоріш за все будуть передані єдиному обласному центру надання невідкладної допомоги в оренду на пільгових умовах.
Напередодні проведення сесії у кулуарах ходили чутки про те, що міський голова пішов у відпустку а права підпису фінансових документів передати забув.
Проте, за словами Олега Кірсанова, є розпорядження, відповідно до якого з 12 грудня мер знаходиться у черговій відпустці, а виконання його обов’язків згідно регламенту покладене на секретаря міської ради. Тому і жодних проблем з виконанням прийнятих сесією рішень виникати не повинно.
В день проведення позачергової сесії ніжинські депутати також вшанували пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЄС покладанням квітів до «чорнобильського» пам’ятного знаку біля 16-ї школи.

Добавлено: 20-12-2012, 10:45
0
0

Похожие публикации


Наверх