онлайн казино Украины

Прокуратура наполягає на 11 роках ув’язнення Приходька

Прокуратура наполягає на 11 роках ув’язнення Приходька24 листопада закінчився термін оскарження вироку щодо ніжинського мера хабарника М.В. Приходька.

Нагадаємо, що Новозаводський районний суд міста Чернігова засудив цього посадовця до шести років позбавлення волі.

Мер так і не визнав свою вину і надіється на те, що апеляційний суд Чернігівської області його виправдає, а кримінальну справу закриє.

Як стало відомо від одного з учасників кримінальної справи апеляцію Приходько подав сам.

На м’якість вироку надіслали свої апеляції дві сторони: особа, яку визнано потерпілим – київський підприємець Валерій Макарук та представник державного обвинувачення, прокурор, що приймав участь у розгляді справи судом першої інстанції Віктор Євхименко.

При цьому за наявною інформацією потерпілий просить апеляційний суд призначити М.В. Приходьку покарання в межах інкримінованої статті КК України, тобто у межах від 8 до 12 років позбавлення волі.

Прокуратура Чернігівської області більш категорична у своїх вимогах і знову наполягає на призначенні покарання ніжинському меру у вигляді покарання позбавлення волі на 11 років та негайної зміни запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту, конфіскацією всього майна та позбавлення 5 рангу посадової особи органу місцевого самоврядування. Саме таку міру покарання меру Приходьку просив прокурор і під час судових дебатів.

На думку прокурора суд не врахував декілька важливих обставин та не правильно застосував пом'ягкшуючі обставини. І як результат судом було постановлено дуже м'яке покарання. Зокрема прокурор зазначив, що хабарництво підриває авторитет державного апарату і що засуджений М.В.Приходько займає відповідальне становище є Ніжинським міським головою тобто головною посадовою особою територіальної громади Ніжина.

Незабаром стане відомо дату на коли суд апеляційної інстанції призначить розгляд цієї резонансної кримінальної справи, а згідно кримінально-процесуального законодавства у нього є для цього лише два місяці.

Добавлено: 27-11-2012, 11:36
0
0

Похожие публикации


Наверх