онлайн казино Украины

Каштанова міль і комунальники. Боротьба триває

Каштанова міль і комунальники. Боротьба триває Біологічні заходи боротьби з каштановою міллю – одним із найбільш поширених шкідників міських зелених насаджень тривають у Чернігові.

Про це розповів начальник комунального підприємства "Зеленбуд" міської ради Володимир Брайко.

Повідомлє відділ зв’язків з громадськістю міської ради.

Технологія боротьби зі шкідником, розроблена Українською лабораторією якості і безпеки, передбачає обов’язкове згрібання та вивезення опалого листя восени. Навесні – підживлення органічними добривами ослаблених дерев. Обов’язковим етапом літніх робіт є розселення ентопаразита – трихограми, а також встановлення на деревах спеціальних пасток, спрямованих на знищення самців шкідника.

Наразі працівники КП "Зеленбуд" разом з іншими комунальними службами вивозять із скверів та центральних вулиць міста зібране опале листя, де знаходиться до 80% личинок балканської молі. Загалом на території Чернігова росте близько 3-х тисяч каштанів.

Нагадаємо, що з питань утримання зелених насаджень у Чернігові проведено вже дві науково-практичні конференції з залученням провідних фахівців Української корпорації "Укрзеленбуд" та лабораторії Академії наук України. Столичні спеціалісти дають високу оцінку зусиллям чернігівських комунальників, досвід яких у перспективі буде впроваджено в інших містах.

Добавлено: 21-11-2012, 12:28
0
0

Похожие публикации


Наверх