онлайн казино Украины

«Десна» випустила командирів-лідерів

«Десна» випустила командирів-лідерівУ 169-му навчальному центру Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується в селищі Десна на Чернігівщині відбувся перший випуск 10 військовослужбовців військової служби за контрактом, які проходили навчання за посиленою програмою «лідерства».

Про це «Високому Валу» повідомив представник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

- Щоденно контрактники стажувались на посадах командирів відділень, - повідомив заступник командира 2-го навчального механізованого батальйону з виховної роботи 354-го механізованого полку майор В’ячеслав Жерновой. – Вони вдосконалювали свої командирські якості, тренувались різними способами долати міжособистісні конфлікти у військовому колективі та підтримувати належну військову дисципліну.

Офіцер зазначив, що протягом шести тижнів курсанти слухали курс лекцій «початкового лідерства». Крім того вони практикували організовувати бій на місцевості, чітко ставити бойові завдання та добре орієнтуватися у бойовій обстановці, загалом, навчались вміло керувати підрозділом у бою.

Після теоретичних та практичних навчань військовослужбовці склали комплексний іспит з різних предметів: психології, педагогіки, стройової та фізичної підготовки тощо.

За словами офіцера, у навчальному центрі курс-лідерства проходять 92 контрактники. 10 з них, які вже склали іспити, прибули до Десни на навчання безпосередньо з військових часин нашої держави. Решта - контрактники, які були відібрані обласними військкоматами. Вони ще навчатимуться у «Десні» «лідерству» та іншим військовим спеціальностям до середини січня наступного року.

- 169-й навчальний центр Сухопутних військ – чи не єдина база в Збройних Силах України, де готують командирів-лідерів для вітчизняного війська, - сказав заступник командира навчального центру з виховної роботи полковник Юрій Зубрицький. – З військовослужбовцями-контрактниками щоденно займаються висококваліфіковані офіцери навчального центру, дають їм необхідні знання, які в подальшому юнаки застосовуватимуть у повсякденній діяльності своїх військових частин.

Добавлено: 16-11-2012, 10:45
0
0

Похожие публикации


Наверх