онлайн казино Украины

Безпека на виборчих дільницях

Безпека на виборчих дільницяхЗ метою забезпечення техногенної та пожежної безпеки на виборчих дільницях нагадуємо, що відповідальність за порушення цих правил покладається на органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування або інші органи (посадових осіб), які відповідно до закону здійснюють їх повноваження.

Повідомляє викладач обласних та м. Чернігова курсів підвищення кваліфікації керівних кадрів і фахівців О.О. Моргун.

Постійний контроль за техногенним і протипожежним станом на період підготовки та проведення виборів здійснює черговий виборчої дільниці. Відповідальні посадові особи та обслуговуючий персонал об’єкта повинні пройти інструктажі з питань дотримання заходів безпеки та порядку дій на випадок загрози або виникнення надзвичайної ситуації.

Тож буде не зайвим нагадати членам виборчих комісій та безпосередньо виборцям правила пожежної безпеки.

У приміщеннях виборчої дільниці забороняється: використовувати відкритий вогонь; палити; захаращувати шляхи евакуації;замикати евакуаційні двері; заповнювати приміщення людьми понад установлену норму; застосовувати для опалення нестандартне (саморобне) електронагрівальне обладнання або лампи розжарювання; користуватися пошкодженими розетками, вимикачами та іншими електроприладами; залишати без нагляду увімкнені в електромережу електроприлади; застосовувати саморобні електричні подовжувачі, які не відповідають вимогам Правил улаштування електромереж; експлуатувати електропроводку з пошкодженою ізоляцією.

У разі виявлення пожежі (ознак горіння) кожний громадянин зобов’язаний:

- негайно повідомити про це телефоном пожежно-рятувальну службу (номер телефону – 101). При цьому необхідно назвати адресу об’єкта, вказати кількість поверхів будівлі, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище;

- вжити (за можливістю) заходів до евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі та збереження матеріальних цінностей;

- повідомити про неї голову виборчої комісії та відповідальну особу за стан пожежної безпеки;

- у разі необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби (медичну, газорятувальну тощо).

Добавлено: 16-10-2012, 12:14
0
0

Похожие публикации


Наверх