онлайн казино Украины

Міліція навела порядок ще в одному районі області

Міліція навела порядок ще в одному районі області30 співробітників Ріпкинського РВ УМВС та 15 співробітників приданих сил були задіяні для здійснення комплексу профілактичних заходів у Ріпкинському районі.

Про це повідомляє сайт чернігівської міліції КОП.

За період відпрацювання на території Ріпкинського району було розкрито 17 злочинів, з них 4 тяжких та особливо тяжких, 7 крадіжок, 3 злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків, 4 злочини по лінії боротьби з економічною злочинністю - самовільне захоплення земельної ділянки, незаконне зберігання та збут підакцизних товарів.

Виявлений 1 факт незаконного обігу зброї, 1 факт ухилення від адміністративного нагляду. В ході операції розкрито 2 злочини минулих років (крадіжки), викрито 3 латентні злочини (крадіжки).

За час відпрацювання слідчими порушено 13 кримінальних справ, з них 11 - відносно встановлених осіб. За трьома матеріалами складені адміністративні протоколи (2 за порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами, 1 за невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів нарковмісних рослин).

Співробітники ДАІ затримали 3 одиниці автотранспорту за перевезення лісу, металобрухту та рослин, зовні схожих на рослини коноплі.

За період відпрацювання склали 221 адміністративний протокол, з них за:

- керуваннят транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння - 16

- порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами - 3

- розпивання спиртних напоїв в громадському місці - 95

- порушення правил адміннагляду - 3

Про ефективність проведеної роботи свідчать наведені нижче факти. Так, у селищі Замглай молодий хлопчина поблизу місцевого кафе-бару на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків влаштував з місцевим жителем бійку. У результаті молодик заподіяв йому тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми та забиття головного мозку, які згідно акту судово-медичного обстеження відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя. Проти хулігана порушено кримінальну справу за ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України - (умисне тяжке тілесне ушкодження), карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

А в селі Пушкіно двоє підлітків, перебуваючи на території нежилого господарства, зірвали рослини коноплі для власних потреб. Перевозили хлопці коноплю на мопеді VIPER, але були зупинені працівниками міліції в селі Малий Зліїв. Під час перевірки документів у парубків правоохоронці виявили на мопеді у двох мішках рослини коноплі. Згідно експертного висновку науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС рослини містять наркотично-активний компонент каннабісу - тетрагідроканнабінол і є особливо небезпечним наркотичним засобом - каннабісом. Маса наркотику в перерахунку на висушену речовину становила 1 кілограм. Проти молодиків порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Аналогічні заходи оперативно-профілактичного характеру проводяться й у інших районах області, вони тримаються на особистому контролі начальником УМВС України в Чернігівській області генерал-майором міліції Олександром Михайликом.

Добавлено: 10-10-2012, 12:24
0
0

Похожие публикации


Наверх