онлайн казино Украины

Міліція перевірила Сосниччину

Міліція перевірила СосниччинуНещодавно завершилося оперативно-профілактичне відпрацювання Сосницького району.

Придані сили з числа працівників відділів і служб УМВС області надавали практичну допомогу місцевій міліції у проведенні цільових операцій, покращенні розкриття латентних злочинів та злочинів минулих років.

Про це повідомляє сайт чернігівської міліції КОП.

Мешканці району з розумінням поставилися до проведення заходів, вони надавали усіляку підтримку та цінну оперативну інформацію. Відчувалася зацікавленість громадян у наведенні ладу в районі. Про ефективність оперативно-профілактичного відпрацювання свідчить низка розкритих злочинів та виявлених правопорушень.

Так, на території кладовища в селі Загребеля, дільничний інспектор Сосницького РВ УМВС виявив посів 250 рослин коноплі. Рослини вилучені та направлені на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області. Триває перевірка, яка з'ясує чи конопля виросла сама, чи їй хтось «допоміг» з'явитися в такому малолюдному місці. Також у правоохоронців є питання до представників місцевого самоврядування, адже саме сільрада має слідкувати за тим, аби на території села вчасно знищувалися такі небезпечні рослини.

У селі Кнути Сосницького району працівники сектора боротьби з незаконним обігом наркотиків спільно з оперативниками управління карного розшуку УМВС області перевірили інформацію, щодо продажу селянам марихуани 54-річною місцевою жителькою. У ході перевірки, факт збуту наркотичного засобу підтвердився. Жіночка якраз продала 700 грамів зілля жителю Сумської області. На сьогоднішній день вирішується питання про порушення кримінальної справи. У громадянки вилучено гроші за продане наркотичне зілля та сушену коноплю. Рослини направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Триває перевірка.

У ході спецоперації оперативники розкрили крадіжку з території ринку в Сосниці. Зловмисник серед ночі зірвав навісні замки на двох торговельних контейнерах і потрапив всередину. Молодик викрав 20-кілограмовий ящик з цвяхами, вісім листів оцинкованого заліза та саморобний металевий візок з гумовими колесами. Злодій завантажив крадене на поцуплений візок і почимчикував додому. Підприємці оцінили свої збитки у 850 гривень. Але скористатися краденим не вдалося, оскільки зловмисник був затриманий міліцією, проти нього порушено кримінальну справу за статтею 185 частиною 3 Кримінального кодексу України - «крадіжка з проникнення м у житло чи інше приміщення», що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років.

У селі Пекарів, Сосницького району зловмисник проник до дачного будинку жительки Санкт-Петербурга РФ. Невідомий викрав паспорт громадянки Російської Федерації та технічну документацію на будинок. Прибувши на місце події, слідчо-оперативна група з'ясувала, що крадіжка сталася, коли потерпіла спала. Зловмисник цілеспрямовано йшов на крадіжку саме документів. Він заліз у хату через незачинену кватирку і викрав файл з паперами. Працівники карного розшуку обійшли сусідів, поспілкувалися із селянами, встановили коло осіб вхожих в будинок потерпілої. Серед них особливу увагу привернув громадянин, який був вкрай зацікавлений обзавестись документами на вищевказаний будинок. Оперативники сектору карного розшуку Сосницького РВ УМВС спільно з колегами з обласного апарату встановили, що крадіжку документів здійснив односелець, який колись проживав у РФ. Вирішується питання про порушення проти нього кримінальної справи. Перевірка триває.

У ході відпрацювання Сосницького району значну увагу міліція приділяла боротьбі із торгівлею сурогатами алкоголю. Так, у селі Змітнів селяни поскаржилися на 58-річну односельчанку, яка вдень вночі торгує розведеним спиртом, споюючи селян від старого до малого. На момент візиту правоохоронців господиня помешкання якраз задовольняла невибагливі алкогольні вподобання двох місцевих покупців. Чоловіки стали власниками двох ємностей з водно-спиртовою сумішшю об'ємом 0.5 та 1.5 літрів відповідно. Дані пляшки у громадян були вилучені, а під час огляду господарства торговки була виявлена та вилучена достатня кількість хмільного товару. Сурогат направлений на експертизу, триває подальша перевірка.

Бійці роти міліції особливого призначення «Беркут» спільно з ДАІшниками зупинили та затримали легковий автомобіль марки "Мерседес", водій якого поводився дещо знервовано. У ході перевірки з'ясувалося що не даремно - у причепі жителя Борзни знаходилося кількасот кілограмів металобрухту чорного металу без відповідних документів. Міліція з'ясовує походження цього металу.

На одній з вулиць райцентру знову ж таки бійці «Беркута» спільно з дільничним інспектором міліції запримітили легковик «ВАЗ-21093» на корпусі якого виднілися сліди крові. На пропозицію відкрити багажник водій занервував, але законну вимогу міліціонерів виконав. У багажнику житель Сосниці перевозив м'ясо дикого кабана та мисливські рушниці. І це при тому, що полювання на цю дичину ще не розпочалося. За даним фактом триває перевірка.

Аналогічні заходи оперативно-профілактичного характеру проводяться й у інших районах області, які знаходяться на особистому контролі у начальника УМВС України в Чернігівській області генерал-майора міліції Олександра Михайлика.

Добавлено: 8-10-2012, 11:47
0
0

Похожие публикации


Наверх