онлайн казино Украины

Згоріло 2 кози та «Мінськ»

Згоріло 2 кози та «Мінськ»26 вересня близько шостої години ранку блискавка вдарила в гараж і хлів (були під одним дахом) 86-річної Ганни Баско в селі Гріцевка Талалаївського району.

Старенька увійшла в охоплений вогнем сарай у чому була - босоніж, у нічній сорочці, рятувати кіз.

Ледь сама встигла вилізти. Згоріли дві кози та мотоцикл «Мінськ». Двох поросят встигла випустити.

Бабуся живе одна. У ту ніч лило як з відра, гриміло так, що безсонням в селі мучилися багато. Не могла заснути і Ганна Баско. Старенька ходила по кімнаті, підійшла до вікна. Раптом блиснуло і загриміло.

- Блискавка вдарила в шиферну дах сараю на моїх очах, - розповідає Ганна Іванівна. - Як бахнуло, я відкрила двері і вийшла з дому. Дивлюся: а сарай вже горить. Я як була, босоніж, у сорочці - у вогонь! У сараї ж дві кізоньки мої - рятувати треба!

Кругом дим. Бачу - одна коза вже мертва лежить на землі. Думаю, блискавка прямо в неї, бідну, вдарила. Інша коза лежала поруч і стогнала.

Далі пам'ятаю погано. Все палає. Відчуваю, задихаюся. Ледь сама встигла з сараю на четвереньках вилізти, далі просто покотилася, мені ж 86 років ...

Поруч з сараєм, двоє поросят було. Додумалася їх випустити, слава Богу. А кізочок не врятувала ...

Пожежу гасили з сусідами. Потім під'їхали пожежники з Талалаївки, що в 10 кілометрах. Відновити хлів з гаражем навряд чи вийде. Полум'я попрацювало добре: цегляні стіни сиплються.

- Усе згоріло: мотоцикл, велосипед, зерна багато, робочі інструменти (мої сини механізатори), млин, - журиться Ганна Баско. - Треба ж! Над сараєм такі груші великі, дерева високі. Ні, щоб в них блискавки вдарити, а вона в сарай!

Кози нині дорогі, гривень по 500. Що мені тепер робити?

Добавлено: 8-10-2012, 11:46
0
0

Похожие публикации


Наверх