онлайн казино Украины

Дивлюся йому в морду: «Так це ж вовк»

Дивлюся йому в морду: «Так це ж вовк»Чотирьох чоловіків привезли 22 серпня близько дев’ятої вечора до лікарні м. Славутича: мешканця міста Олександра Купко і трьох чернігівців - Миколи Березінца, Геннадія Клименко і Андрія Лопухова.

У Миколи Березінца були рвані рани на обличчі, у решти - на тілі.

Андрія Лопухова відразу ж відвезли в реанімацію - він втратив багато крові.

Чоловіки в один голос стверджували, що на них напав вовк. Спочатку вовка вони прийняли за собаку.

- Все сталося швидко і несподівано, - розповідає Микола Березинець. - Ми - електрики Чернігівських магістральних мереж. Нас викликали в селище Лісовий (це в лісі, у чотирьох кілометрах від Славутича) для капітального ремонту рубильника 330 BB KB підстанції. Начальник підстанції - Олександр Купко.

Ми закінчили роботу і збиралися додому. Повинна була приїхати розвозка і забрати нас, - продовжує Микола Пилипович. - Близько сьомої години вечора ми втрьох: я, Гена і Купко, стояли в лісі за прохідною, розмовляли. Андрюха Лопухов сидів у будці зі сторожем, чекав нас.

На підстанції два вівчарки, одна вже стара, доживає, а інший - пес Дік. Ну, ми і вирішили, що це наш Дік бігає по території. Спочатку навіть і подумати не могли, що підкрадається вовк або щось гірше.

- Може, ви були напідпитку, і вам здалося щось гірше?

- Ні. Іноді буває, після роботи пивка поп'ємо, як і багато хто, але в той день ми не пили, не встигли.

- Я подумав, що це Дік, - говорить Микола Березінец, - хотів його прогнати, а він як вчепиться в руку. Дивлюся йому в морду і кажу: «Так це ж вовк». Все відбувалося швидко. Я почав з ним боротися, здалося, по вазі він близько сімдесяти кілограмів, а у мене вісімдесят. Якось вийшло завалити його, але боровся я з ним недовго. Звірюка викрутилася і почала нападати на нашого начальника Олександра Купко. У мене обличчя було в крові. Що відбувається навколо, мало бачив.

Крики почув електрослюсар Андрій Лопухов, який чекав нас на прохідній.

- Я спочатку не зрозумів, що відбувається. Кричали: «Дік, відчепися!». Дивлюся, собака біля мене бігає. Я схопив лопату і до них. Видовище мрачноватое. Ця тварюка кинулася на мене. Я відмахувався лопатою як міг. Поки зі звіром бився, хлопці перебігли до прохідної, а за ними вже й я. Викликали бригаду «швидкої» та міліцію. Поки ми хоч якось намагалися перев'язувати рани, вовк зчепився з нашої старої вівчаркою, - говорить Андрій Лопухов. - Ми намагалися триматися разом. Окремо він би загриз нас.

Електриків відвезли до лікарні Славутича.

Близько дев'ятої вечора їм привезли фотографію тварини. Його застрелили міліціонери. Вони запитали: «Цей нападав?» Але електрики впізнали на фото стару вівчарку з підстанції, яка їх як раз захищала.

Вовк повернувся на підстанцію десь близько дванадцятої ночі. Почав кидатися у вікно прохідної. Сторож тут же викликав наряд. Ось тоді співробітники міліції спільно з мисливцями і підстрелили вовка. Людям допомагав Дік. Йому пощастило більше, ніж старої вівчарці - він вижив.

- Працівники Чорнобильської АЕС збирають гроші на лікування Діка. Він хороший, слухняний і дуже розумний пес. Нам його шкода, - говорить Микола Березинець.

Вовк, який напав на електриків, отримав дві кулі. Потім ще години дві співробітники міліції чекали, поки він здохне, було це вже близько третьої ранку. Вранці його повезли до ветеринарної клініки Києва. Там сказали, що це за суміш вовка з собакою. Тварина була хвора на сказ.

У лікарні Славутича зреагували швидко.

- Тепер колють укольчики не тільки нам, але й моїй дружині, - говорить Олександр Купко. - Вона працює в Славутицької лікарні медсестрою. Дізналася про те, що трапилося: і, коли нас привезли, перша прибігла до мене в палату, ще не знаючи, що до чого. Усі наші речі, в яких ми були, у нас забрали і відразу ж спалили. Сказ - хвороба смертельна, краще не рісковать. Родственнікі приїжджають майже кожен день. Дегустуємо кулінарні рецепти наших дружин і потім вибираємо, у кого смачніше. 22 серпня будемо відзначати як другий день рожденія. Ребята жартують, добре, що на нас напав вовк, а не на дитину чи жінку, яка збирала гриби. Швидко розійшлися чутки про те, що в лісі бачили не одного, а двох вовків. А вбили одного. Але він був одін. Слава про нас розлетілася миттєво: ми тепер особистості знамениті, коли приїдемо в Чернігів, всі будуть впізнавати. Але боїмося, що в транспорті будуть лякатися з нами їхати. Сказ - це ж не жарт.

- Гену Клименко вже виписали, він 30 серпня поїхав додому. Всіх інших тримати тут немає сенсу. Лежать в хірургії, в одній палаті. Швидше за все, їх наприкінці тижня теж випишу, - розповідає доктор Олексій Ладижев. - Зашивати такі рани не бажано. Зашивали їх тільки Миколі Березінцу, і то на обличчі. Що-то говорити з приводу їх стану здоров'я рано, інкубаційний період від десяти днів до року.

Добавлено: 7-09-2012, 10:25
0
0

Похожие публикации


Наверх