онлайн казино Украины

Пост Василя Кичка

Пост Василя Кичка Напередодні Дня Пам'яті співробітників міліції, які загинули під час виконання службових обов'язків стаціонарному посту №2 дорожньо-патрульної служби ДАІ «Вертіївка» присвоїли ім'я державтоінспектора Василя Михайловича Кичка та відкрили меморіальну дошку.

Про це повідомляє сайт чернігівської міліції КОП.

Відкриття меморіальної дошки та присвоєння ім’я посту відбулося за ініціативи Ради ветеранів УМВС України в Чернігівській області та підтримці Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, керівництвом УМВС.

24 квітня 1965 року, знаходячись на службі, молодший лейтенант міліції Кичко Василь Михайлович на службовому мотоциклі патрулював трасу в районі села Вертіївка Ніжинського району. Під час несення служби інспектор став свідком дорожньо-транспортної пригоди за участю таксі марки „Волга", водій якого, не впоравшись з керуванням, з'їхав у кювет.

Тоді вартовий правопорядку ще не знав, що в автомобілі перебувало двоє небезпечних злочинців, один - дезертир військової частини в Київській області, який заволодів двома автоматами Калашникова з набоями, при цьому тяжко поранивши військовослужбовця, а його поплічник - водій столичного інституту, який найняв у Києві таксі, завдав водію ножових поранень та заволодів автомобілем. Молодики прямували в бік Москви, плануючи по дорозі скоювати розбійні напади, а потім у Пензі перейти на нелегальне становище. Але в районі Вертіївки на заокругленні дороги злочинці не впоралися з керуванням і автомобіль з'їхав у кювет.

До місця пригоди на службовому мотоциклі під'їхав державтоінспектор дорожнього відділення міліції Ніжина Василь Кичко. Побачивши співробітника міліції, злочинці сіли в авто і звернули на ґрунтову дорогу, сподіваючись втекти від переслідувача. Але вже через 400 метрів таксі загрузло у багнюці і його наздогнав державтоінспектор. Тоді злочинці вийшли з таксі та відкрили по інспектору вогонь з автоматів, завдавши йому 12 кульових поранень, від яких міліціонер загинув на місці.

Указом Президії Верховної Ради УРСР у вересні 1965 року Кичко Василь Михайлович був нагороджений медаллю „За відмінну службу по охороні громадського порядку" посмертно.

Перед початком пам'ятних заходів виконуючий обов'язки начальника Управління УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Валерій Костильов, начальник управління кадрового забезпечення УМВС полковник міліції Юрій Лихошерст та начальник УДАІ УМВС підполковник міліції Валерій Парахнєй спільно з головою Ради ветеранів УМВС області Павлом Скнарем відвідали могили загиблих міліціонерів - державтоінспектора, молодшого лейтенанта міліції Кичка Василя Михайловича та дільничного інспектора старшого лейтенанта міліції Клюзька Олексія Андрійовича (загинув у 1969 році), які поховані на цвинтарі в селі Вертіївка. Керівники також поклали квіти до братської могили, в якій поховані співробітники Вертіївської повітової міліції, які загинули в 1921 році в бою із загоном Нестора Махна під селом Дорогинка Ніжинського повіту.

Відкриваючи меморіальну плиту на посту ДАІ, присутні відзначили, що вчинок молодшого лейтенанта міліції Василя Кичка є взірцем виконання службового обов'язку, прикладом самопожертви і вірності присязі.

Добавлено: 22-08-2012, 11:30
0
0

Похожие публикации


Наверх