онлайн казино Украины

Увага! Надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки

Увага! Надзвичайний 5 клас пожежної небезпекиНа Чернігівщині в екосистемах склався надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки. По прогнозу гідрометеорологічного центру МНС, у серпні й надалі очікуються рекордно високі температури повітря.

Повідомляє Юрій Федоров, перший заступник начальника територіального управління МНС у Чернігівській області.

За таких умов надто високий ризик виникнення пожеж. В області вже зафіксовано 23 пожежі у лісах, 2 - на полях зернових та 152 - загоряння сухої рослинності або сміття на відкритій місцевості. Їх причинами стають розведені багаття, кинутий непогашений сірник чи недопалок, спалювання рослинних залишків, а також іскри, що вилітають з вихлопних труб автотранспорту.

Чернігівською обласною державною адміністрацією підготовлений документ стосовно тимчасових обмежень доступу населення й в’їзду автотранспорту в ліси, а також про перенесення дати відкриття полювання на більш пізній термін. Це пов’язано з тим, що люди під час відвідування лісів чи торфовищ часто ігнорують вимоги пожежної безпеки та не замислюються над наслідками. Тим часом навіть невелика іскра спричиняє пожежу й вогонь стрімко набирає силу, охоплює значну територію та безжально знищує все на своєму шляху.

В області вже сьогодні у лісах, на полях і луках площа пройдена вогнем складає майже 200 га.

За дотриманням згаданих вище запобіжних заходів, а також правил пожежної безпеки в лісах, паркових зонах, на полях і торфовищах будуть цілодобово пильно слідкувати рейдові бригади та патрулі з числа працівників міліції, лісового господарства та МНС. За грубі порушення протипожежного режиму застосовуватимуться заходи адміністративного впливу.

З цим Територіальне управління МНС у Чернігівській області закликає населення із зрозумінням поставитися й обов’язково дотримуватися тимчасово введених вимушених заборонних заходів. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями ми зможемо уникнути пожеж і зберегти навколишнє середовище від руйнівної сили вогню.

Добавлено: 6-08-2012, 12:45
0
0

Похожие публикации


Наверх