онлайн казино Украины

Кожна рибка на рахунку

Кожна рибка на рахункуРиболовля – гарний вид відпочинку. Але для деяких це ще й засіб наживи. Скільки риби можна виловлювати на добу і якими пристосуваннями?

Інформує Анатолій Данівскій, тижневик "Сім днів".

Про те, як здійснюється контроль з охорони рибних ресурсів в Чернігові та області, розповідає заступник начальника Черніговгосрибоохрани Ігор Токарський.

- Всі водойми у Чернігівській області під наглядом. Чернігів тим більше не залишається без уваги. Рейди здійснюються кожен день згідно з графіком, навіть у вихідні. Інспектори патрулюють свої ділянки, інформують про правопорушення. Паралельно з нами веде контроль екологічна інспекція.

Рибоохорона контролює і незаконний продаж риби, але у нас немає повноважень, щоб перевіряти перероблений продукт: тараньку, розрізану або заморожену рибу. Також рибоохорона куригує промисловий вилов: видає ліцензії, встановлює квоти.

А браконьєрів багато?

Ми боремося з браконьєрами, - повідомляє Ігор Токарський, - і досить ефективно. В основному вони використовую сітки. У межах міста електровудкою не ловлять, занадто явне порушення. Я вважаю, що наша держава повинна посилити заходи покарання. Зараз ми ловимо правопорушників, а результат - штраф, максимум умовний термін. А в Білорусії, наприклад, за браконьєрство відразу дають п'ять років позбавлення волі.

Для того щоб повідомити про правопорушення, телефонуйте на гарячу лінію Черніговрибоохрани за номерами: 937-557, (099) 1121344. Або просто зв'яжіться з міліцією по телефону 102.

Факт

Згідно з правилами любительського лову, рибалка на добу може виловити до 3 кг риби максимум п’ятьма гаками. У ці 3 кг може входити до 30% риби, яка менша за мінімально допустимий до вилову розміру (довжини),це варіюється від виду. За перевищення норми передбачено штраф від 34 до170 гривень.

До речі

З початку року по липень місяць оформлено 1112 протоколів за порушення правил рибальства, четверта частина з них - за грубі порушення: лов сіткою, електровудкою; 74 протоколу пов'язані з незаконним продажем. Вилучено 1331 кг риби. Сіток та інших знарядь лову конфісковано близько 700 одиниць. Кожна риба таксірується. Збитки, завдані в процесі вилову, за півріччя становлять 155 000 гривень.

Добавлено: 1-08-2012, 11:43
0
0

Похожие публикации


Наверх