онлайн казино Украины

Береженого автокрісло збереже

Береженого автокрісло збережеПро це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернігівській області.

Профілактична робота працівниками ДАІ з водіями - учасниками дорожнього руху щодо дотримання правил перевезення дітей проводиться постійно. Однак, вплинути на свідомість людей, вдається не завжди. У переважній більшості ДТП травмуються саме діти-пасажири, які стають заручниками безвідповідальної і самовпевненої поведінки дорослих, насамперед батьків.

Дуже часто саме батьки, нехтуючи елементарними правилами безпеки перевезення дітей, перевозять малечу на передньому сидінні авто, що категорично заборонено правилами, забувають пристебнути маленького пасажира паском безпеки, не кажучи вже про встановлення спеціального дитячого автокрісла.

Більшість водіїв вперто не бажають витрачатися на такий засіб запобігання нещасним випадкам, в той час як використання дитячих сидінь, за висновками експертів, знижує ризик травмування у ДТП: для немовлят на 71%, для малюків, які вже починають ходити на 54%.

Статистика багатьох країн світу, де використання дитячих автокрісел безпеки стало обов'язковим, свідчить, що кількість травм та загибелі дітей у дорожньо-транспортних пригодах скоротилася в 3,5 рази!

Автокрісло не тільки дозволяє дитині, зріст якої недостатній для штатних автомобільних ременів, їхати в машині пристебнутою, а й додатково захищає від бічних ударів.

Зараз - в розпалі літо, пора канікул у навчальних закладах та сезон відпусток.

У цей час різко зростає кількість автомобільних перевезень дітей, адже автомобільний транспорт - найбільш поширений серед відпочивальників. Люди, зазвичай, їдуть на відпочинок цілими сім'ями.

Тому ДАІ звертається до водіїв, на кому безпосередньо лежить відповідальність за життя і здоров'я пасажирів і зокрема дітей.

Перевозячи маленьких пасажирів, будьте особливо обережні, дотримуйтесь Правил дорожнього руху і не забувайте про те, що дитина, перебуваючи в автомобілі, потребує додаткового захисту.

Також, в цей період водіям транспортних засобів необхідно підвищити увагу до маленьких пішоходів. Пам'ятайте! Поведінка дитини на дорозі, часто є непередбачуваною. Тож будьте особливо уважні та обережні, заздалегідь знижуйте швидкість: у місцях відпочинку дітей, при проїзді пішохідних переходів та в місцях можливої ​​появи дітей, не об'їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу.

У свою чергу ДАІ запевняє: профілактична робота з маленькими учасниками дорожнього руху буде проводитися і в канікулярний період. На зміну лекціям та урокам в школах прийдуть зустрічі з працівниками ДАІ у літніх дитячих таборах, тематичні акції, вікторини та змагання.

Добавлено: 29-07-2012, 13:29
0
0

Похожие публикации


Наверх