онлайн казино Украины

11 років за розбій ний напад

11 років за розбій ний нападВже 16 серпня став відомий «автор» розбійного нападу (саме так правоохоронці кваліфікували це зухвалий злочин). 30-річний Т., раніше судимий за аналогічне діяння, був затриманий далеко за межами Сєвєродонецька при спробі збути крадені телефони.

У грудні минулого року суд поставив крапку в цій кримінальній справі, призначивши покарання злочинцю - одинадцять років позбавлення волі.

«Він проживав в Чернігівській області, - прокоментувала кримінальну справу старший помічник прокурора Сєверодонецька Олена Валеріївна Карпенко, підтримувала державне обвинувачення. - Раніше Т. був судимий за аналогічний злочин - розбійний напад, пробув за гратами близько восьми років. Звільнився умовно-достроково в кінці 2007 року. А в Сєверодонецьку він знайшов жінку, з якою став співмешкати.

У «сім'ї» було не все благополучно, оскільки молодий чоловік довгий час не міг знайти роботу. За словами співмешканки, він мало не щодня вирушав на пошуки, поки не знайшов спосіб «заробітку» вдень 12 серпня. Спочатку він зайшов в магазин мобільних телефонів на «розвідку». А вже після полудня знову «навідався» в знайоме місце, захопивши з собою ніж.

У магазині Т. звернувся до дівчини-продавця з проханням показати мобільний телефон. Але коли вона відкрила вітрину, «покупець» напав на неї ззаду, схопивши руками за шию. Тут же він ударив її ножем в область живота. Здобиччю злочинця стали близько двадцяти мобільних телефонів і аксесуарів до них на загальну суму близько 24 тис. гривень.

Після цього злочинцем, природно, опанувало бажання швидше «бігти» з міста. Він спішно попрощався зі співмешканкою. Сказав, що йому потрібно терміново їхати на батьківщину. По дорозі Т. викинув ніж в річку Сіверський Донець, і вже на наступний день він був в іншій області.

Слід зазначити: незважаючи на те, що злочинець «оперативно» зник, виїхав до себе, це його не врятувало. Протягом кількох днів у результаті оперативно-розшукових заходів міліція встановила його місцезнаходження. Т. був затриманий з викраденими телефонами (на той час два з них він встиг продати). Так що «відкрутитися» йому не вдалося, довелося зізнатися, що пограбував магазин.

На суді обвинувачений повів себе зовсім «не порядно», відмовившись від відшкодування матеріального і морального збитку, який був заявлений потерпілої дівчиною-продавцем. В результаті нападу, внаслідок проникаючого колото-різаного поранення, вона отримала серйозні захворювання і залишилася інвалідом.

Цю невиправдану жорстокість важко пояснити. У момент нападу дівчина - маленька, худенька - фактично не представляла для злочинця ніякої реальної небезпеки. Уже тоді, коли він напав на неї і схопив за горло, вона була шокована і була готова віддати грабіжнику всі мобільні телефони, аби врятувати своє життя і здоров'я. Однак злочинець вирішив, що дівчина може швидко викликати міліцію, не дасть йому сховатися, і вдарив її ножем. Це призвело до таких сумних наслідків.

У суді Т. заперечував проти цивільного позову, говорив, що потерпілій заявлена занадто велика сума. Проте суд зобов'язав його відшкодувати заподіяну матеріальну та моральну шкоду. Батьки дівчини витратили більше п'яти тисяч гривень на лікування, однак відновити її здоров'я не вдалося. Так що сума, заявлена як відшкодування моральної шкоди, була в даному випадку цілком обгрунтована.

Я вважаю, що міра покарання, яку суд виніс злочинцеві, повністю справедлива. Вона порівнянна з покаранням, яке виноситься щодо засуджених за вбивство. Санкція статті за вчинення вбивства при обтяжуючих обставинах передбачає від семи до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Одинадцять років - цей тривалий термін злочинець відбуватиме по заслугам».

  • 0
Добавлено: 15-06-2012, 11:49
0
357

Похожие публикации


Наверх