онлайн казино Украины

Кабмін впевненний цо зможе утримати ціни на тепло

Кабмін впевненний цо зможе утримати ціни на теплоУкраїнські власті упевнені , що міжнародні інвестори із задоволенням підключаться до модернізації систем теплопостачання. Це дозволить стримувати зростання тарифів на теплопостачання для населення

Кабінет Міністрів України планує залучати до модернізації систем теплопостачання кошти інвесторів , у тому числі міжнародних , що допоможе стримати зростання тарифів на тепло для населення.

"Якщо встановити нове обладнання та реконструювати старі зношені системи , можна зменшити витрати на виробництво тепла наполовину , саме тому інвесторам такі капіталовкладення повинні бути цікаві . Зрештою , це дозволить інвестору розвивати власне підприємство , і якщо не знизити тарифи для населення , то значно уповільнити їх зростання " , - підкреслюють урядові аналітики.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку , будівництва та житлово -комунального господарства України Андрій Бєлоусов , на сьогоднішній день в Україні вже реконструйовано 15 % котелень , які після модернізації стали повністю відповідати міжнародним стандартам. Однак хоча ціни на строительные материалы киев і знижуються але питання залишається відкритим. У той же час для реконструкції залишилися теплосистем триває розробка державної програми модернізації .

Експерти відзначають , що сфера теплопостачання в Україні інвестиційно привабливіша , ніж в Англії , Німеччині чи Франції. У цих європейських країнах , на відміну від України , знижувати споживання енергоносіїв складно , а у нашої держави є великий заділ для цього. За даними експертів , в Україні 70-75 % собівартості виробництва тепла становить ціна на газ, що використовується котельними і теплоелектроцентралями . Іншими вагомими статтями витрат теплокомуненерго є електрика (6-8 %) і зарплата службовців (11-14 %).

При цьому діючі тарифи в більшості міст України покривають тільки 70-80 % собівартість виробництва тепла , в результаті чого теплокомуненерго фактично не мають можливості платити за споживаний газ навіть у випадку 100- відсоткової оплати населенню отриманих послуг .

Нагадаємо що: У понеділок, 30 вересня, керівники теплопостачальних підприємств та організацій розпочнуть подачу тепла в приміщення пологових будинків, лікувальних установ, дошкільних установ і навчальних закладів, а також соціально-медичних установ, підпорядкованих Департаменту соціальної політики. "Після цього включать опалення в житлових будинках, адміністративних будівлях установ та організацій (за заявками їх керівників)", - повідомив Олександр Попов.

Але у інших областях України прогноз залишаеться не втішним. Начальник управління комунальної теплоенергетики Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Олена Малежик розповіла, що приміщення лікарень, дитячих садів і шкіл почнуть опалювати із 1 жовтня, пише ICTV.

В інших установах і житлових приміщеннях опалювальний сезон розпочнеться 15 жовтня. За словами Малежик, до початку опалювального сезону на сьогоднішній день житлово-комунальне господарство України готове на 97%.

Добавлено: 30-09-2013, 12:15
0
0

Похожие публикации


Наверх