онлайн казино Украины

Аналітик: Різниця між доходами багатих і бідних українців — найменша у світі

Аналітик: Різниця між доходами багатих і бідних українців — найменша у світі
У 2011 році доходи 10% найбагатших українців були в 5,4 раза більші за доходи 10% найбідніших. Згідно з дослідженням ООН, меншу різницю між доходами багатих і бідних, ніж в Україні, мали лише п'ять країн - Фінляндія, Угорщина, Боснія, Чехія і Японія.

Про це йдеться в аналітичній записці Ерсте Банку, повідомляє портал Банки.ua.

"Причиною невеликої різниці в доходах між багатими і бідними в Україні є значні витрати на соціальне забезпечення щодо ВВП. Зокрема, Україна займає одне з перших місць у світі за співвідношенням витрат на пенсію до ВВП, а також 5-е місце за обсягами соціальних витрат і субсидій у ВВП", — пояснив аналітик банку Мар’ян Заблоцький.

Високе місце в рейтингах за обсягами соціальних витрат, відповідно, виводить Україну в першість у рейтингу за рівністю доходів, додав він.

У повідомленні зазначається, що тіньова економіка дещо спотворює статистику різниці в доходах, однак, навіть враховуючи її, позиція України в рейтингу країн за рівністю доходів істотно не зміниться. Значний обсяг тіньової економіки присутній у багатьох країнах, а неофіційні доходи властиві майже всім верствам населення.

На думку аналітиків, високі соціальні витрати є спадщиною, яка дісталася Україні від СРСР, оскільки люди все ще чекають значної допомоги від держави і вважають, що вона має відігравати істотну роль в організації їх добробуту.

  • 0
Добавлено: 23-06-2012, 12:36
0
344

Похожие публикации


Наверх