онлайн казино Украины

В Узбекистані обговорили питання безпеки міжнародної торгівлі насіннєвим та садівним матеріалом

В Узбекистані обговорили питання безпеки міжнародної торгівлі насіннєвим та садівним матеріаломУ заході взяли участь експерти з 19 країн. Україну на семінарі представляв завідувач відділу внутрішнього карантину Укрголовдержкарантину Вадим Чайковський. Про це повідомляє прес-служба Держветфітослужби, повідомляє УКРІНФОРМ

«У ході зустрічі ми висловили пропозицію розробити стандарт з арбітражної експертизі для вирішення спірних випадків виявлення та ідентифікації шкідливих організмів», - розповів посадовець.

Під час заходу, за його словами, обговорювалися Міжнародні стандарти з фітосанітарних заходів Міжнародної конвенції захисту рослин (МСФЗ) та регіональні стандарти Європейської та Середземноморської організації з карантину та захисту рослин (РМ), що мають відношення до торгівлі та виробництва насіннєвого та садивного матеріалу.

За результатами семінару було прийнято рішення розробити нові стандарти, пов'язані з міжнародною торгівлею насіннєвим та садивним матеріалом, зокрема стандарти щодо насіннєвого матеріалу та регульованих некарантинних організмів, а також створити серію стандартів з нормами відбору зразків від різних видів об'єктів регулювання.

Захід був організовано Європейською та Середземноморською організацією з карантину та захисту рослин (ЄОКЗР) та Продовольчою сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Експерти обговорили питання, що стосуються стандартів аналізу фітосанітарного ризику, сертифікації, фітосанітарного огляду, а також новий стандарт щодо садивного матеріалу.

Було розглянуто також практику адаптації нормативних актів національних організацій з карантину та захисту рослин до вимог МСФЗ та РМ.

  • 0
Добавлено: 23-05-2012, 13:14
0
137

Похожие публикации


Наверх